23.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialMeciuri decisive in Divizia A1 la volei

Meciuri decisive in Divizia A1 la volei

»  Astazi se disputa jocurile cu numarul 3 din cadrul finalelor Diviziei A1 la volei.
»  Metal Galati si CVM Tomis isi vor trece in palmares cate un nou titlu daca reusesc sa se impuna.

Mai este nevoie doar de  un meci pentru ca intrecerea nationala de volei sa ajunga la final. Ultimul act al competitiei, atat la feminin, cat si la masculin, se disputa dupa sistemul cel mai bun din cinci partide. Cum CSU Metal Galati si CVM Tomis conduc cu 2-0, acestea mai au nevoie de un singur succes pentru a se incununa campioane. Victorioase in primele doua jocuri, cele doua formatii mai au de facut un pas pentru al treilea titlu consecutiv.
Atat Tomis, cat si echipa de la Dunare au castigat ultimele doua campionate si, totodata, si-au trecut in palmares si Cupa Romaniei, trofeu pe care l-au castigat deja si in acest sezon.

Fetele antrenate de Zoran Terzic vin la Constanta pentru jocurile 3 si 4 ale finalei, disputate in compania formatiei locale CS Volei 2004 Tomis. Gazdele nu au decat sansa victoriei pentru a se mentine in cursa pentru obiectiv, fixat din mers dupa ce conducerea a analizat jocul echipei si a decis ca tomitanele sunt in stare sa se lupte pentru titlu. Ultima partida dintre cele doua formatii disputata pe litoral s-a incheiat cu victoria constantencelor, dar Metal Galati avea la acea ora locul 1 asigurat si nu a evoluat la adevarata valoare. Meciurile de la Galati au demonstrat insa ca intre cele doua echipe exista o diferenta de valoare, care poate fi demonstrata azi, cand galatencele sunt aproape de a cuceri un nou titlu, chiar pe terenul tomitanelor.
La masculin lucrurile sunt mult mai simple. CVM nu a avut rival in acest campionat, a pierdut un singur joc, si este putin probabil ca echipa de pe litoral sa se incurce chiar in finala cu Dinamo. Partida a treia are loc la Bucuresti, unde Tomis s-a impus de fiecare data.

» Tomis, aproape de Liga
Ocupanta locului trei in recent-incheiatul sezon al Cupei Challenge, CVM Tomis, are o buna sansa de a evolua si ea in Liga Campionilor. La feminin, CSU Metal Galati ne-a facut deja cinste prin participarea sa in actualul sezon al competitiei supreme. Chiar daca a obtinut o singura victorie in sase jocuri, echipa de la Dunare a surprins prin evolutiile sale. CVM asteapta acceptul celor de la Federatia Europeana, care calculeaza coeficientul de tara. Acesta a crescut evident in urma locului trei ocupat de tomitani in Challenge Cup si este posibil ca si Tomis sa fie acceptata sa joace in Liga.

Cele mai citite

Accidentare gravă pentru Lixandru! Mijlocașul lui FCSB va reveni abia anul viitor

Mijlocașul FCSB, Mihai Lixandru, va fi indisponibil pentru șase luni după accidentarea suferită în meciul cu PAOK Salonic, ratând astfel a doua convocare consecutivă...

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...

Fostă șefă a TVR acuză managementul actual de cheltuieli nejustificate și declin grav al televiziunii publice

Ramona Săseanu, fostă președintă interimară a TVR, a trimis o scrisoare deschisă Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaților, în care avertizează asupra unei situații...
Ultima oră
Pe aceeași temă