13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCresteri temperate pe final

Cresteri temperate pe final

Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au incheiat sedinta de tranzactionare de ieri cu cresteri cuprinse intre 0,6 si 1,6%, desi in prima parte a sedintei titlurile financiar-bancare avansau cu 4-5%.
Lichiditatea totala a pietei a scazut cu 15% fata de sedinta precedenta, pana la 5,77 milioane euro, din care doar  214.000 euro pe segmentul Rasdaq.
Pentru a doua sedinta consecutiva, titlurile Broker Cluj si actiunile din industria chimica  (Amonil si Azomures) au crescut cu maximul admis, de 15%.
In clasamentul lichiditatii, pe primul loc s-au clasat actiunile SIF Oltenia (SIF 5),  care au inchis in stagnare, pe un rulaj de 5,53 milioane lei.
A doua lichiditate din piata, de 3,22 milioane lei, a revenit titlurilor SIF Moldova, care au crescut cu 1,5%. In sectorul bancar, actiunile BRD si Banca Transilvania (TLV) s-au mentinut la cotatiile din sedinta anterioara, in vreme ce titlurile Erste Group (EBS) au urcat cu 1,1%.
In sectorul utilitatilor, titlurile Transelectrica (TEL) au incheiat cu 2,9% mai sus, iar actiunile Transgaz au coborat cu 0,8%.
Cea mai mare crestere a inregistrat-o indicele BET-FI, cu 1,6%, iar cea mai redusa, indicele compozit BET-C, de 0,6%. Cele mai lichide zece titluri, cu exceptia SIF-urilor, a caror evolutie este descrisa de indicele BET, au crescut in medie cu 1%. Astazi este de asteptat ca lichiditatea sa scada, deoarece vor lipsi de la tranzactionare cateva SIF-uri, cu ocazia desfasurarii adunarilor generale ale actionarilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă