17.4 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialReparatia strazilor, intarziata de neaprobarea bugetului

Reparatia strazilor, intarziata de neaprobarea bugetului

» Licitatiile pentru desemnarea constructorilor se vor tine numai dupa ce bugetul va trece de CGMB.

» Administratia Strazilor va putea demara, cand va permite vremea, numai reabilitarile pentru care a incheiat contracte anul trecut.

In aceasta primavara vor putea incepe numai o parte din lucrarile programate pentru repararea strazilor, din cauza ca bugetul municipalitatii nu a fost inca aprobat. Astfel, atunci cand vremea va permite, cel mai probabil de pe 1 aprilie, vor fi demarate reabilitarile pe 12 strazi care au fost contractate in 2008. Pentru restul de 31 de artere cuprinse in programul Administratiei Strazilor se asteapta aprobarea bugetului, dupa care vor urma licitatiile, iar santierele vor fi deschise probabil in jurul datei de 1 iunie.
Primele lucrari vor incepe la 12 strazi pentru care s-au incheiat contractele de reabilitare in 2008: G. Enescu, Bachus, Tacerii, Salviei, Humulesti, Freamatului, Leonida Varnali, Ionel Perlea, Maltopol, Baldovin Parcalabul, Mos Adam si Budila. "La aceste artere pot incepe lucrarile in functie de conditiile meteo, pe timpul iernii oricum nu se putea lucra, asa ca asteptam sa se indrepte vremea", a declarat Alina Roman, directorul Administratiei Strazilor.

In 2008, Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat reabilitarea a 31 de strazi, a unui pasaj si a doua poduri pentru care s-a stabilit ca este nevoie de peste 63 milioane de euro. Banii vor fi alocati de la bugetul municipalitatii, numai ca acesta nu a fost inca aprobat pentru 2009. "Proiectul de buget se discuta inca cu institutiile subordonate, iar dupa ce se va definitiva, va fi supus dezbaterii publice pe site-ul primariei. Probabil spre sfarsitul lunii va fi supus aprobarii CGMB", a declarat Calin Murg, presedintele de sedinta de la CGMB.

Pe lista celor 31 de strazi se afla: Bd. C. Prezan, Aviatorilor, Piata Charles de Gaulle, Popa Tatu, Dezrobirii, Veteranilor etc. In afara de acestea, au mai fost aprobate pentru reabilitare Pasajul Lujerului, podurile Bordei si Lacul Tei. Administratia Strazilor mai are planificate lucrari de igienizare in pasajele Muncii, Victoriei si Unirii. Toate acestea au fost incluse in prima etapa de reabilitari, dupa care va urma cea de-a doua, in functie de fondurile care se vor aproba prin buget.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă