24.1 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialSlogan de miting: "Sportul moare, primarul doarme"!

Slogan de miting: „Sportul moare, primarul doarme”!

» In municipiul Galati nu exista sala de sport polivalenta, bazin de inot, teren de fotbal cu nocturna sau pista de atletism.
» Lucian Bute, campionul mondial de la Galati, si-a facut sala de box la Pechea, in timp ce structura "Arenei de Box" din Galati rugineste din 1990.

Peste 1.000 de galateni au organizat sambata un mars de protest, pentru a-si exprima nemultumirea fata de lipsa de implicare a primarului Dumitru Nicolae in sustinerea sportului. Demonstrantii au purtat un banner pe care era scris "Sportul moare, primarul doarme". Sloganul protestului a fost "Nicolae, trezeste-te!". In fata Prefecturii, manifestantii au desfasurat doua esarfe pe care scria "Nu ne intereseaza razboaiele voastre politice, campaniile voastre electorale / Suntem aici ca sportul galatean sa nu zaca in nepasare" si "De 9 ani asteptam o finantare / Dormi primare, dormi in continuare".

Noul prefect de Galati, Claudiu Branzan, a discutat cu manifestantii, le-a dat dreptate in ceea ce priveste starea bazelor sportive si le-a promis ca ii va chema la o discutie pe aceasta tema. La Galati, functioneaza 13 cluburi sportive, multe dintre ele importante in competitiile nationale si chiar internationale.
In 2008, CL Galati a alocat pentru sustinerea sportului 1.470.000 lei, mai putin de 1% din bugetul local, din care au fost platiti numai 613.999 lei. Galatiul este singurul mare oras in care clubul de fotbal nu este sustinut de municipalitate. "Otelul" primeste de la CL doar o sponsorizare de 300.000 lei anual, in "natura", prin paza asigurata de Politia Comunitara. Galatiul este singurul mare oras care nu are sala de sport polivalenta, vechiul Palat al Sporturilor fiind in reparatii din 1992. In acelasi timp, Galatiul este singurul mare oras de pe malul Dunarii care nu are un bazin de inot. Desi este orasul campionului mondial de box Lucian Bute, Galatiul nu are un centru de box. Structura "Arenelor de Box", constructie inceputa in anii ‘80, este abandonata din 1990 si rugineste, in timp ce Lucian Bute si-a infiintat un centru de box in comuna Pechea.

» In colaps
"Incercam sa atragem atentia autoritatilor locale asupra faptului ca sportul galatean este la un pas de moarte. Singurul club de fotbal din Galati aflat in prima liga nu primeste nici un suport din partea primariei. Echipa de volei feminin, cu care ne mandrim pentru ca joaca in Liga Campionilor, dar si echipa de handbal feminin din orasul nostru joaca in competitiile internationale la 300 de kilometri distanta de oras, pentru ca aici nu exista o sala a sporturilor. E inadmisibil sa se intample acest lucru". Valentin Comanescu, unul dintre initiatorii protestului.

Cele mai citite

Cele mai bune oferte de apartamente de vânzare în București în 2024

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

România, pe ultimul loc în UE la utilizarea serviciilor digitale publice, potrivit Eurostat”

România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește utilizarea serviciilor digitale publice, conform datelor recente publicate de Eurostat. În 2023, doar 23%...

Rareș Bogdan îl acuză pe Ciolacu că minte

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a lansat un nou atac la adresa lui Marcel Ciolacu pe care îl acuză că minte. Mai mult, liberalul avertizează...
Ultima oră
Pe aceeași temă