22.1 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialPrimul pas spre final-four

Primul pas spre final-four

» CVM Tomis intalneste in aceasta seara pe Metallurg Zhlobin in prima mansa a dublei pentru calificarea in final-four-ul Cupei Challenge.

» Constantenii spera la o victorie la zero, care sa le confere statutul de favoriti in retur.

Campionii de la club Volei Municipal Tomis Constanta disputa in aceasta seara poate cel mai important meci din scurta istorie a echipei de pe litoral. Began si Compania joaca partida tur din cadrul sferturilor de finala ale Cupei Challenge. Este adevarat, tomitanii au evoluat in sferturile unei competitii continentale, chiar mai puternica, CEV Cup, dar de data aceasta sansele de a se califica in final-four sunt mult mai mari, data fiind valoarea mult mai mica a adversarei. Totodata, gruparea constanteana are posibilitatea de a egala cea mai buna performanta a voleiului romanesc, in urma cu cinci sezoane, Deltacons Tulcea ajungand in semifinalele Top Teams Cup. Mai mult, tomitanii au si o datorie morala deoarece Metallurg Zhlobin a eliminat in aceasta editie a Cupei Challenge o alta formatie romaneasca, VCM Piatra Neamt.

 

Pentru echipa de pe litoral, jocul programat in aceasta seara cu incepere de la ora 18.00, este cu adevarat primul pas in drumul catre careul de asi al competitiei. Laurentiu Lica, universalul celor de la CVM, considera ca echipa s-a poate obtine o victorie cu 3-0 si astfel returul sa fie abordat in postura de favoriti. "Echipa din Belarus are un defect, atunci cand este condusa are probleme. Trebuie sa ne impunem inca din start si daca reusim acest lucru ne vom face viata mai usoara. Putem obtine o victorie cu 3-0, asa cum am facut si in precedentele doua tururi, acest lucru fiind foarte important per ansamblul dublei manse", a declarat Lica.

» Jocul dintre CVM Tomis si Metallurg Zhlobin (Belarus) se disputa joi, ora 18.00, in Sala Sporturilor din Constanta, intrarea fiind libera.

» Drumul celor doua echipe pana in sferturi
CVM Tomis a ajuns in sferturile Cupei Challenge dupa ce a trecut in 16 de echipa olandeza DOC Stap Orion Doetinchem, 3-0 acasa si infrangere 2-3 in deplasare. In sferturi echipa de pe litoral a trecut de Euphony Asse-Lennik (Austria) cu o dubla victorie, 3-0 si 3-1. De partea cealalta, Metallurg a eliminat in 16 pe VCM Piatra Neamt, 3-2 si 3-0, iar in optimi pe TV Amriswil (Elvetia) 3-1 si 3-2.

Cele mai citite

VIDEO. Răzvan Exarhu, scandal cu un cetățean. „Cu ce drept mă filmezi?”

Răzvan Exarhu, cunoscut jurnalist și om de radio, a fost implicat recent într-un incident public care a atras atenția internauților. Totul a început când un...

„Pregăteam meciul cu Botoșani!” Întrebat dacă s-a uitat la PAOK-FCSB, Șumudică a avut o reacție savuroasă

Marius Șumudică a declarat că nu s-a uitat la meciul PAOK Salonic-FCSB 0-1, deoarece era preocupat cu pregătirea partidei de campionat cu FC Botoșani. Deși...

Atacurile masive israeliene zguduie Beirutul: 11 lovituri consecutive au vizat Hezbollah

Noaptea trecută, capitala Libanului a fost scena unor atacuri aeriene intense, Israelul lansând cel puțin 11 lovituri consecutive, una dintre ele având ca țintă...
Ultima oră
Pe aceeași temă