13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialRomania-Croatia, un amical cu gandul la Serbia si Austria

Romania-Croatia, un amical cu gandul la Serbia si Austria

» Romania joaca azi, de la ora 20.45, pe Stadionul Steaua, in compania Croatiei, ultimul amical inaintea jocurilor oficiale cu Serbia si Austria din preliminariile CM 2010.

In aceasta seara, Victor Piturca va conduce nationala de fotbal a Romaniei in al 60-lea meci ca selectioner, in partida amicala cu Croatia, de pe Stadionul Steaua. In cele 59 de partide de pana acum, Piturca a inregistrat 36 de victorii, 13 egaluri si 10 infrangeri, cu un golaveraj de 101-39.
Desi joaca cu Croatia, selectionerul Piturca este cu gandul tot la dificilele partide oficiale cu Serbia si Austria, din preliminariile CM. "Nu Franta e importanta in momentul asta pentru noi, desi trebuie sa piarda puncte. Daca ma uit in clasament, noi avem sansa a patra. Cu patru puncte in aceasta dubla mansa, as fi multumit doar daca Franta ar pierde puncte. Ca sa avem sanse reale de calificare, trebuie sa castigam toate meciurile. Se poate intampla sa urmeze o perioada neagra pentru echipa nationala, in cazul in care nu ne calificam. Pentru ca atunci cand se rateaza o calificare, e foarte greu sa revii."

Antrenorul echipei nationale a spus ca unul dintre motivele pentru care nu l-a chemat pe Cristian Chivu pentru meciul cu Croatia este si faptul ca vrea sa sudeze cuplul de fundasi centrali Tamas-Goian. "Vreau sa-i vad la lucru pe Goian si Tamas. Acesta a fost si unul dintre motivele pentru care nu l-am chemat pe Cristi Chivu. In ultimul timp el s-a accidentat destul de des si vreau sa sudez acest cuplu de fundasi centrali. Tamas e o solutie de moment pentru echipa nationala deoarece el are o varsta. Dar mai poate evolua un an, doi sau trei. Echipa Romaniei are nevoie de jucatori ca el. Sper sa demonstreze ca poate juca la fel de bine si la echipa nationala ca si la cea de club", a mai spus selectionerul.
Victor Piturca s-a declarat neimpresionat de debutul lui Mirel Radoi la Al-Hilal: "Personal nu m-a impresionat Mirel Radoi. Plecarea lui nu are nici o legatura cu echipa nationala. S-a dus pentru viitorul lui, pentru familia lui. Eu cred ca Mirel nu-si va pierde din calitatile pe care le are. E un jucator care se motiveaza inaintea fiecarui meci. Nu voi merge sa-l vad la echipa de club pentru ca eu l-am crescut si il stiu foarte bine".

In ceea ce il priveste pe Daniel Niculae, selectionerul a spus ca nu a putut sa-l contacteze si ca asteapta ca fotbalistul sa-l sune. "Pot sa-mi dau seama de forma lui si din meciurile transmise la televizor. Cu Daniel Niculae nu am vorbit. Eu l-am sunat, i-am trimis si un mesaj, dar nu a vorbit cu mine. El imi stie telefonul, nu m-a sunat. Niculae a mai trecut printr-un episod asemanator. Important e ca el sa marcheze", a declarat Piturca, care considera ca fiul sau, Alexandru, trebuie sa confirme pentru a fi convocat la echipa nationala.

Noul Mutu
Selectionerul crede ca meciul cu Croatia reprezinta o ocazie pentru Florin Costea de la Universitatea Craiova de a demonstra ca il poate inlocui la nationala pe atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu. "Importante sunt meciurile oficiale. Acesta este doar un antrenament in care putem sa punem la punct anumite lucruri pentru intalnirile oficiale. Acest meci este o ocazie pentru Costea si o alta si pentru mine sa-mi vad titularii. A jucat putin cu Franta si nu a facut-o destul de bine. Este important pentru mine sa vad daca Florin Costea ii poate lua locul lui Mutu", a afirmat Piturca. El isi doreste ca nationala Romaniei sa obtina in amicalul cu Croatia un rezultat care sa le dea un moral bun jucatorilor sai pentru partidele din preliminariile Campionatului Mondial din 2010, cu Serbia si Austria. "Croatia este o echipa care nu mai are nevoie de prezentare. As dori sa fie un test cat mai util pentru noi. Sper sa scoatem un rezultat bun care sa ne ridice moralul pentru dubla cu Serbia si Austria", a spus Victor Piturca.

» Slaven Bilic, selectionerul Croatiei, spera la un rezultat bun la Bucuresti. "Romanii sunt puternici si formeaza o echipa foarte organizata. Romania e foarte periculoasa pe contraatac, va incerca sa isi impuna jocul sau, dar noi speram sa facem un joc bun si sa scoatem un rezultat pe masura", a declarat Bilic, care a precizat ca va oferi sansa sa joace si fotbalistilor mai noi.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă