18.1 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialFinal de an cu emotii pentru FC Farul

Final de an cu emotii pentru FC Farul

»  Turul editiei 2008/2009 al Ligii I nu a fost tocmai fericit pentru echipa de la malul marii.

»  Constantenii au terminat prima parte a campionatului pe locul 14 si nu sunt scutiti de emotii in privinta retrogradarii.

FC Farul Constanta a reusit sa se mentina cu greu pe prima scena fotbalistica a tarii la finalul unui sezon in care norocul a contat enorm. Scapati de retrogradare, marinarii anuntau un obiectiv indraznet pentru actuala editie, clasarea pe unul din primele opt locuri. Modificari semnificative in lot nu au fost in vara lui 2008 si acest lucru facea ca fanii alb-albastrilor sa priveasca obiectivul cu o doza insemnata de scepticism. Pe 27 iulie, Farul incepea campionatul cu un succes in deplasare, la Buzau. A fost insa un simplu foc de paie, constantenii fiind readusi cu picioarele pe pamant dupa doua infrangeri consecutive, cu Rapid si Craiova. A urmat un nou succes important, un 1-0 cu FC Vaslui, echipa aflata pe val la acea data. Jocul din etapa a cincea a fost un fiasco, nocturna de la Iasi refuzand sa se aprinda, partida fiind reprogramata si castigata de moldoveni. Imediat dupa a venit ultimul succes inaintea unei serii incredibile de zece jocuri in care marinarii nu au mai invins pe nimeni. Chico aducea victoria in partida cu Gloria Bistrita printr-un gol marcat in ultimele secunde, momente ce avea sa fie si ultimele de fericire inaintea unei lungi perioade de dezamagiri. Ajunsi in zona retrogradarii, marinarii sperau sa salveze turul prin doua victorii in jocurile cu Gaz Metan si CS Otopeni. Au fost doua succese cu acelasi scor si echipa de pe litoral urca deasupra liniei retrogradarii, iar iarna se anunta mult mai linistita. Calmul gruparii constantene a fost tulburat insa de decizia oficialilor de a disponibiliza numai putin de noua jucatori. Acuzati ca nu si-au aparat corect sansele sau ca au creat probleme disciplinare, cei noua au fost invitati sa isi caute echipe, ei fiind inlocuiti cu jucatori tineri ce apartin Farului, dar care au fost imprumutati sa joace in ligile inferioare.

ANTRENORUL
» Nu mai vrea emotii

Ion Marin nu mai doreste ca echipa sa sa treaca prin emotiile sezonului trecut. "Am avut noroc sezonul trecut cand am reusit sa ne salvam in ultimele jocuri. Nu vrem sa mai avem emotii si anul acesta si sper ca echipa sa evolueze din ce in ce mai bine. Este adevarat ca nu am facut un tur de campionat bun, dar eu sper ca o data cu intinerirea lotului si schimbarile masive jocul sa aiba o imbunatatire simtitoare, astfel ca in retur sa nu mai fim nevoiti sa depindem de alte rezultate numai de noi", a spus antrenorul Farului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă