13.9 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăSpecialBVB ora 10.30: O bursa indecisa

BVB ora 10.30: O bursa indecisa

Primele minute ale sedintei de tranzactionare de marti a aratat o  bursa indecisa, care a evoluat foarte rapid de la minus la plus si inapoi. Investitorii au preferat sa stea deoparte si tranzactiile de pe piata sunt efectuate in ideea obtinerii unor bani pentru sarbatori sau a lichidarii unor portofolii inaintea sfarsitului de an. Bursa americana a inchis sedinta de luni cu deprecieri usoare, in timp ce bursele europene au debutat marti cu corectii.

La ora 10.30, indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a coborat cu  0,10%, in timp ce indicele compozit, BET-C, s-a depreciat cu 0,04%. Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scazut cu 0,27%, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, s-a depreciat cu 0,17 %. Indicele ROTX, jucat la bursa de la Viena, a coborat cu 1,23%, influentat de evolutia slaba a actiunilor Erste Bank care s-au depreciat cu 7,41% pana la 53,60 lei.

Indicele BET-FI, ce caracterizeaza evolutia celor cinci socitati de investitii financiare, a pierdut 0,92% din valoare. Titlurile SIF Banat Crisana au scazut cu 0,87% pana la 0,5700 lei, in vreme ce  actiunile SIF Muntenia  s-au depreciat cu 1,65% la cotatia de 0,5950 lei/actiune.  Actiunile SIF Oltenia s-au depreciat cu 0,83% pana la 0,5950 lei, in timp ce titlurile SIF Moldova au coborat cu 0,83% la 0,5950 lei.

In domeniul petrolier, actiunile Rompetrol Well Services au stagnat la 0,2300 lei, in vreme ce titlurile Rompetrol Rafinare au urcat cu 0,58% la 0,0173 lei.
In domeniul energetic, actiunile Dafora Medias au scazut cu 2,50% la 0,0390 lei, in timp ce titlurile Transelectrica au stagnat la 11,40 lei.

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite

Bugetele locale administrează o treime din finanțele publice. Reorganizarea ar putea reduce cheltuielile administrației

Deși atenția publicului se îndreaptă adesea spre bugetul de stat și bugetele de asigurări, bugetele locale gestionează anual aproape o treime din veniturile bugetului...

Fostul director general al Clubului Sportiv Rapid, reținut de DNA pentru luare de mită

Bogdan Vasiliu, fost director general al Clubului Sportiv Rapid, a fost reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Acesta...

Optimizați igiena și eficiența cu produsele din hârtie de unică folosință

În orice mediu profesional sau casnic, menținerea unor standarde ridicate de igienă este esențială. Sanito.ro oferă o gamă variată de produse din hârtie care...
Ultima oră
Pe aceeași temă