26 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialCentrele de dialog cu alegatorii, inchise in graba de noii parlamentari

Centrele de dialog cu alegatorii, inchise in graba de noii parlamentari

» Dupa ce si-au vazut sacii in caruta, dobandind mandatele de parlamentari, unii politicieni au devenit foarte rezervati in legaturile cu electoratul.

» Alegatorii se simt inselati de catre actualii deputati si senatori, care nu mai au timp pentru ei.

Unele dintre instrumentele campaniei de imagine a candidatilor, cabinetele de dialog cetatenesc, au inceput sa dispara si odata cu ele dispare si dialogul parlamentarului cu "fostii alegatori". Puzderia de cabinete a aparut in perioada august-septembrie, in precampanie, cand unii dintre candidatii ce detineau si mandate de consilieri municipali sau judeteni au deschis astfel de centre in colegiile in care candidau pentru un mandat de parlamentar. Miza era derularea unei campanii de imagine in perioada de precampanie, pentru ca respectivul candidat sa castige notorietate in colegiul sau inainte de debutul oficial al campaniei electorale. In cartierul Mazepa 1, la "Galacta", a aparut "Cabinetul consilierului municipal Paslaru Florin", candidat PSD in Colegiul 6 pentru Camera Deputatilor, iar la piata din cartierul Micro 21, a aparut "Centrul de dialog social al consilierului local Lucretia Rosca", candidatul PSD in Colegiul 7 pentru Camera Deputatilor.

La Tecuci si in comunele Matca, Cudalbi, Munteni si Cosmesti, au aparut cabinete ale consilierului judetean Mircea Toader, candidat PD-L in Colegiul 2 pentru Camera Deputatilor, iar la cabinetul de avocatura al consilierului municipal PNL Mihai Manoliu, candidat in colegiul 9 pentru Camera Deputatilor, a aparut si firma de "Cabinet de dialog social al consilierului municipal Mihai Manoliu". In cazurile celor care au devenit deputati in urma scrutinului uninominal, Florin Paslaru, Lucretia Rosca si Mircea Toader, continuarea activitatii acestor centre de dialog din colegiile in care au fost alesi, ceea ce practic ar insemna transformarea lor in cabinete parlamentare, ar constitui instrumentele foarte utile ale comunicarii dintre alegatori si deputatul lor. Transferarea cabinetului din colegiu la sediul partidului ar semana cu ceea ce a fost si pana acum. Se pare ca, cel putin in unele cazuri, chiar asa va fi.

A inceput dezafectarea
Cabinetul deputatului PSD din Colegiul 6, Florin Paslaru, a fost deja dezafectat. Operatiunea a decurs in mare graba si a presupus ceva efort pentru cel pus sa dezafecteze "fototapetul" de pe vitrina si sa "rupa" mocheta lipita cu adeziv (foto 1).
La "centrul" deputatei PSD din Colegiul 7, Lucretia Rosca, e o liniste ce anunta sfarsitul dialogului cu cetatenii din colegiu. In lipsa vreunui afis care sa anunte orarul audientelor, firma este inutila. Iar in preajma intrarii la cabinet, doua din "problemele" colegiului, care ar fi putut fi rezolvate mai degraba de fosta consiliera municipala decat de actuala deputata: o femeie homeless, care in plina iarna nu are un acoperis deasupra capului si doi maidanezi (foto 2). Sunt insa si exceptii.

Deputatul PD-L Mircea Toader ne-a declarat ca toate cele 5 cabinete de consilier judetean infiintate la Tecuci si in comunele Matca, Cudalbi, Movileni si Cosmesti vor fi transformate in cabinete parlamentare la care va fi cate un reprezentant al sau, urmand ca el sa acorde audiente, in fiecare localitate, cel putin o data la doua saptamani. Chiar daca nu a fost ales, candidatul PNL in Colegiul 9, Mihai Manoliu, va acorda audiente in continuare, dupa acelasi program, lunea si joia, incepand cu ora 17.00. "De ani de zile, de cand sunt consilier municipal, lumea stie de acest cabinet si aici nu vin numai oameni din cartierele Colegiului 9, ci din toate cartierele Galatiului", spune Manoliu.

Cele mai citite

Decizie definitivă: Klaus Iohannis a pierdut și a doua casă și trebuie să dea înapoi banii pe chiriile încasate

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, pierd definitiv casa din Sibiu care poate fi înregistrată în patrimoniul statului român  Înalta Curte de Casație...

VIDEO A stat trei zile în mașină cu un șarpe de un metru și jumătate

Un cetățean din localitatea Stejari, județul Gorj, a sesizat la 112 că are de trei zile în autoturism un șarpe de mari dimensiuni, acesta...

Guvernul va aloca încă 15.000 de lei fiecărei familii afectată de inundații

Cu acești bani, oamenii vor putea să-și cumpere electrocasnice sau combustibil pentru iarnă Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern,...
Ultima oră
Pe aceeași temă