18.1 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialHCM invinge si ramane lidera

HCM invinge si ramane lidera

»  Echipa vicecampioana a invins pe Pandurii in etapa a XI-a a Ligii Nationale, scor 28-25 (12-11).
»  Constantenii raman in fruntea ierarhiei, la egalitate cu stiinta Bacau si la un punct distanta de UCM Resita.

In acest weekend s-a reluat Liga Nationala de handbal masculin dupa o pauza de trei saptamani datorata echipei nationale care a jucat doua meciuri de calificare la Campionatul European din 2010. Vicecampioana HCM Constanta a primit vizita echipei Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu, formatie antrenata de fostul tehnician al constantenilor, Vasile Stanga. Gazdele au reusit sa se impuna cu scorul de 28-25, emotiile fiind rezervate doar primei reprize. Partida disputata sambata seara in Sala Sporturilor din Constanta a adus fata in fata doua echipe cu obiective de performanta total diferite. HCM se lupta la titlu in timp ce Vasile Stanga are ca obiectiv construirea unei echipe competitive. Dorinta de afirmare a gorjenilor s-a vazut in prima repriza a jocului. Oaspetii au condus in start cu scorul de 4-1 si au dat o replica serioasa. Constantenii au simtit imediat pericolul si s-au redresat, preluand conducerea cu 8-3. O eliminare in tabara gazdelor a readus echipa vizitatoare in joc, gorjenii marcand de sase ori fara sa incaseze vreun gol si au preluat din nou conducerea (8-9).

 

Aceasta a fost si ultima perioada de joc notabila a celor de la Tg. Jiu. Constantenii au revenit de la cabine, unde au intrat la scorul de 12-11, mult mai motivati si si-au impus jocul, reusind pe alocuri sa faca si spectacol. Repriza secunda a fost mult mai bogata si in goluri, multe dintre acestea, mai ales ale gazdelor, fiind marcate dupa executii spectaculoase. HCM si-a asigurat cele doua puncte puse in joc inca de la jumatatea partii a doua, cand aveau un avantaj de sapte goluri. Spre final, gazdele au redus turatia, iar oaspetii din diferenta. S-a incheiat 28-25 si echipa de pe litoral ramane in continuare in fruntea ierarhiei Ligii Nationale cu 18 puncte.

» In asteptarea Stelei
La finalul acestei saptamani, la Constanta, este programat derby-ul Ligii Nationale. Campioana Steaua vine pe litoral pentru a infrunta echipa vicecampioana. Pana la acest joc, cele doua echipe joaca in penultima etapa a turului, la mijlocul saptamanii. HCM Constanta joaca in deplasare la Poli Timisoara, in timp ce Steaua intalneste la Buzau pe Univ. Transilvania Cluj. Partida de la finalul saptamanii reprezinta si un adevarat derby european, cele doua formatii reprezentand Romania
in Cupa Cupelor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă