25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalChina împrumută țările din America Latină cu 1 miliard de dolari

China împrumută țările din America Latină cu 1 miliard de dolari

Anunţul a fost făcut miercuri noapte după o videoconferinţă prezidată de miniştrii de externe chinez şi mexican, cu participarea altor 12 ţări din America Latină şi bazinul Caraibilor.

Ministrul chinez de externe Wang Yi a anunţat că “vaccinul dezvoltat în ţara sa va fi un bun public cu acces universal”, a scris pe Twitter şeful diplomaţiei mexicane, Marcelo Ebrard.

China “va aloca un împrumut de 1 miliard de dolari pentru susţinerea accesului naţiunilor din regiune la antidot”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Argentina, Barbados, Chile, Columbia, Costa Rica, Cuba, Republica Dominicană, Ecuador, Panama, Peru, Trinidad şi Tobago, precum şi Uruguay au participat la întâlnirea virtuală, care a avut loc pentru “consolidarea cooperării internaţionale împotriva COVID-19”.

Aproximativ 150 de proiecte de vaccin sunt în derulare la nivel mondial pentru prevenirea virusului, care a ucis peste 600.000 de persoane.

China, care este printre ţările ce lucrează la vaccin, a donat sau vândut materiale medicale către naţiuni din America Latină inclusiv Mexic şi Venezuela, în cadrul a ceea ce a fost numită “diplomaţia cu mască”.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Dacă țările occidentale trimit trupe pe teritoriul “fostei Ucraine”, ar însemna că declară război Rusiei, susține Medvedev

Decizia unor țări occidentale de a trimite trupe pe teritoriul "fostei Ucraine" ar echivala cu o declarație de război împotriva Rusiei, susține Dmitry Medvedev,...

Cetățenii UE consideră dezastrele naturale o amenințare mai mare decât un eventual război

Cetățenii din mai multe țări membre UE consideră că dezastrele naturale legate de climă reprezintă o amenințare mai mare decât un eventual război. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă