12.6 C
București
joi, 17 octombrie 2024
AcasăSpecialPenalizari pentru 2.000 de fermieri salajeni

Penalizari pentru 2.000 de fermieri salajeni

– Jumatate dintre ei au fost exclusi de la plata subventiilor

Pentru ca au declarat date false in cererile depunse pentru obtinerea platilor la hectar aferente anului trecut, circa 2.000 de fermieri salajeni au fost sanctionati de catre Agentia de Plati si Interventii in Agricultura. Jumatate dintre acestia au fost, de altfel, exclusi de la acordarea subventiilor.
Potrivit oficialilor APIA Salaj, principalele nereguli constatate au fost identificarea incorecta a unor parcele si declararea de catre fermieri a unor suprafete mai mari decat cele existente in teren. Sanctiunile aplicate difera in functie de gravitatea neregulilor constatate: "Daca suprafetele declarate sunt mai mari cu pana la trei procente decat cele reale, nu se aplica nici un fel de sanctiune. Intre trei si 30 procente, fermierii sunt penalizati cu dublul diferentei constatate.

 

Pentru diferente cuprinse intre 30 si 50 la suta, fermierii respectivi vor fi exclusi de la plata subventiilor pe anul in cauza, in timp ce daca se depaseste 50%, se aplica sanctiuni multianuale. Adica, suma platita in plus se va recupera pe parcursul a maxim trei ani, prin diminuarea viitoarelor subventii acordate", a explicat Bela Vaida, director adjunct al APIA Salaj.
Pentru 2007, 25.710 fermieri din judet au beneficiat de subventii pentru o suprafata totala de 114.966 hectare. Suma achitata pentru aceasta suprafata depaseste 5,4 milioane de euro.
Agricultorii primesc de la Uniunea Europeane, pentru 2007, o subventie pe suprafata de 51 de euro/hectar, la care se adauga alti 47 de euro pe hectar de la bugetul statului, ca plata complementara pentru cultura de pe terenurile respective.

Cele mai citite

Dinamo – FCSB, 40.000 de bilete vândute pentru meciul din acest weekend!

Dinamo București a anunțat vânzarea a peste 40.000 de bilete pentru „Eternul Derby” împotriva FCSB, programat duminică, 20 octombrie, pe Arena Națională, un meci...

Maia Sandu îndemn ferm pentru participarea la referendumul de modificare a Constituției de duminică

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a îndemnat, joi, pe moldoveni să participe la referendumul de modificare a Constituţiei, astfel încât aceasta să prevadă aderarea...

Ferrari F80 a fost prezentat – VIDEO

Ferrari a prezentat noul său hypercar, numit oficial Ferrari F80, marcând un moment important în istoria mărcii italiene. https://www.youtube.com/watch?v=p6gUbu9fSYs Ferrari F80, cel mai puternic model produs...
Ultima oră
Pe aceeași temă