22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPalin revine spectaculos

Palin revine spectaculos

» Discursul de miercuri al candidatei la functia de vicepresedinte al Statelor Unite, Sarah Palin, a risipit nelinistile republicanilor cu privire la oportunitatea nominalizarii sale.

John Mccain a fost confirmat oficial ieri seara, in a treia zi a Conventiei Nationale Republicane, in calitate de candidat al Partidului Republican in cursa pentru Casa Alba. Acesta urma sa accepte oficial nominalizarea aseara si sa rosteasca un discurs. Sarah Palin, partenera sa de ticket, a acceptat deja nominalizarea republicanilor la functia de vicepresedinte al SUA.
Conventia de patru zile care are loc la St. Paul (statul Minnesota) a debutat sub semnul ingrijorarii datorita declaratiilor facute luni dimineata de catre Sarah Palin in legatura cu faptul ca fiica sa minora, eleva de liceu, este insarcinata. Ingrijorarile republicanilor priveau atat reactia electoratului conservator fata de aceasta situatie, cat si oprtunitatea alegerii de catre McCain a lui Sarah Palin, politician necunoscut publicului.

 

In pofida acestor temeri, Palin a entuziasmat sustinatorii Grand Old Party, ieri seara, cu un discurs combativ, patriotic si ironic, in care l-a laudat pe McCain pentru experienta si patriotismul sau si l-a criticat dur pe candidatul democrat, Barack Obama. Contracandidatul lui McCain a fost atacat ca fiind lipsit de experienta, ipocrit si "intoxicat de sunetul propriei voci", Palin denuntand atat retorica lui Obama, cat si actiunile sale politice.
In replica la acuzatiile democratilor in legatura cu scurta sa experienta politica, Palin a invocat fostul sau mandat de primar al unui mic oras din Alaska si a ironizat activitatea senatoriala a lui Obama, spunand ca acesta n-a facut decat sa scrie doua memorii, dar nici un proiect legislativ major. Alti vorbitori in cadrul conventiei au denuntat ca fiind sexist felul in care presa o infatiseaza pe Palin, mai ales pretinsa imposibilitate de conciliere a activitatii sale politice cu rolul sau de mama intr-o familie cu cinci copii.

» Femeile ii prefera pe democrati
Un sondaj de opinie publicat miercuri de Emily’s List, o organizatie feminista apropiata de Partidul Democrat, releva ca 52% din femeile din SUA ii prefera pe Barack Obama si pe Joseph Biden si ca doar 41% ar vota cu John McCain si Sarah Palin. 51% din femeile din SUA cred ca desemnarea lui Palin este rezultatul unui "calcul politic", insa 50% din alegatoare si chiar 39% din simpatizantii republicani cred ca alegerea lui Biden este fondata pe experienta. Alegerea lui Palin, strategica pentru atragerea votantilor conservatori si religiosi, a fost considerata si o incercare de a atrage fosta baza electorala a lui Hillary Clinton. Insa sondajul arata ca 56% din americance nu ar vota cu Palin pentru ca se opune avortului chiar si in caz de viol sau incest.

Cele mai citite

Guvernul dă undă verde noilor reglementări pentru emitenții de instrumente financiare

Noul cadru legislativ oferă protecție și încredere investitorilor și facilitează accesul la capital pentru companii Proiectul a fost elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară și...

Băncile taie dobânzile la credite, dar și la depozite. Creditele ipotecare devin mai accesibile

Clienții băncilor sunt sfătuiți să compare ofertele disponibile pe piață, înainte de a lua o decizie privind creditele sau economiile lor Mai multe bănci din...

Indicele ROBOR la 3 și 6 luni stagnează, în timp ce BNR avertizează asupra riscurilor fiscale

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a rămas neschimbat la 5,55%, anunță Banca Națională a României...
Ultima oră
Pe aceeași temă