Cu scopul de a atrage atenția asupra frumuseții caselor cu istorie, parte din identitatea României, de a petrece o clipă în aerul lor istoric, dar și pentru a trage un semnal de alarmă asupra condiției fizice a acestora, “Hamlet și noi” devine un manifest pentru artă și cultură, construit ca un spectacol itinerant, jucat în circuit în muzee, case de patrimoniu și clădiri – repere din București și din țară. Primele spectacole „Hamlet și noi” s-au desfășurat în perioada noiembrie 2017-martie 2018 la Muzeul Național de Istorie al României, Palatul Suțu, Muzeul Național de Artă al României, Vila Oromolu, Casa Universitarilor și Centrul Cultural pentru U.N.E.S.C.O. Nicolae Bălcescu.
Spectatorii sunt invitați în culise
Proiectul este coordonat de actrița Antoaneta Cojocaru și actorul Adrian Ciobanu, actori ai Teatrului Bulandra, unde, pe lângă spectacolele în care joacă, precum: „Oscar și Tanti Roz”, „Machbeth”, „Bach Files” etc., au construit Laboratorul de Noapte, singurul laborator de cercetare teatrală de la noi. Autor a peste 50 de expoziții personale și colective, precum și lucrări în colecții particulare din Franța, Germania, Coreea de Sud, Australia, pictorul Florin Bârză a îndrăgit proiectul “Hamlet și noi“ încă de la primele interacțiuni și dezvăluie în cadrul evenimentului minunatele portrete ce înfățișează capturi surprinse în timpul repetițiilor și spectacolelor.
Joi, 19 aprilie, la ora 18.30, în Cafeneaua Cărturești Verona spectatorii sunt invitați în culisele spectacolului, pentru a celebra împreună parcursul acestui drum dincolo de scenă și a povesti despre ce a însemnat și despre cum se poate duce mai departe împreună povestea ”Hamlet și noi”.
Proiectul este coordonat de actrița Antoaneta Cojocaru și actorul Adrian Ciobanu, actori ai Teatrului Bulandra.