Banca Transilvania propune aceasta solutie de finantare pacientilor clinicilor si cabinetelor medicale cu cont deschis la banca, principalul avantaj fiind lipsa comisionului de rambursare anticipata.
Este vorba de un imprumut de maximum 5.000 euro (echivalent in lei), care se acorda pe maximum 5 ani, la o dobanda de 15,5%, comisionul de acordare fiind cuprins intre 2,5- 3,5% (platit la acordare sau inclus in rate). Fata de un imprumut de nevoi personale clasic, avantajul principal este absenta comisionului de rambursare anticipata, care are valoarea de 3% in restul ofertelor pentru creditele de nevoi personale acordate de banca (se percepe doar pentru plati anticipate in primul an de la acordare).
Nu este chiar un imprumut ieftin, comparat cu restul ofertelor din sistemul bancar autohton, Banca Italo-Romena, ATE Bank si Carpatica avand, de pilda, chiar si dobanda anuala efectiva (DAE) sub dobanda practicata de Banca Transilvania pentru acest tip de imprumut, fara sa mai punem la socoteala comsionul de acordare de minimum 2,5% perceput de banca din Cluj.
Daca aleg sa recomande clientilor aceasta solutie de finantare, medicii primesc ajutorul unei persoana special desemnate de banca sa ofere consultanta de specialitate (este vorba de consultanta… financiara) pentru obtinerea creditului. Cu banii la usa cabinetului, medicii s-ar putea gandi la o crestere, vanzarilor pentru serviciile si tratamentele oferite si ar putea deveni promotorii acestui produs. Ramane de vazut insa daca pentru pacienti nu ar putea fi totusi un dezavantaj din punct de vedere al costurilor, medicii putand fi tentati sa scumpeasca factura din moment ce pacientii primesc la pachet si o finantare pentru achitarea serviciilor medicale prestate.