» Un bloc de 10 etaje va fi ridicat pe str. Alexandru Moruzzi nr. 4A, din sectorul 3, pe terenul unui fost parc si la numai cinci metri de un imobil deja existent.
» Autorizatia de constructie nr. 453 a fost data de Primaria Sectorului 3 in luna aprilie iar lucrarile au inceput in luna iulie.
De doar doua luni de verdeata, liniste si recreere in aer liber au avut parte locuitorii zonei aflate la intersectia strazilor Alexandru Moruzzi si Nerva Traian din sectorul 3. Parculetul amenajat de administratia locala in luna mai a.c. a devenit istorie la inceputul lunii iulie, cand firma Ecosystima SRL a inceput organizarea de santier pentru un mastodont de beton si otel de S±P±10 etaje.
Mastodont care, conform autorizatiei de constructie, urmeaza sa fie construit la mai putin de cinci metri de blocul aflat pe str. Alexandru Moruzzi nr. 4. Ca atare, apartamentele aflate pe partea dinspre noul imobil isi vor pierde complet vizibilitatea. "In orice tara civilizata, blocurile se construiesc la minimum 15 metri distanta unul de altul. Aici, distanta va fi de numai cinci metri, fapt care ne va obliga sa aprindem lumina in miezul zilei ca sa mai putem vedea ceva in casa", ne-a spus revoltata dna Maria N., care locuieste la etajul 3 al blocului de langa mastodont.
Terenul, dobandit prin Legea 10/2001
In ciuda protestelor venite din partea locatarilor, reprezentantii primariei sustin insa ca santierul respecta in totalitate prevederile legale in domeniu. "Dosarul autorizatiei de construire contine toate avizele si acordurile necesare si respecta retragerile fata de limitele de proprietate din vecinatate.
Terenul situat pe str. Alexandru Moruzzi Voievod nr. 4A, cu o suprafata de 835 mp, a fost proprietatea unei persoane cu cetatenie romana, in urma unei dispozitii de punere in posesie emisa de primarul general pe 7 martie 2005, in baza Legii 10/2001. In luna septembrie 2005, terenul a fost vandut catre S.C. Ecosystima Construct SRL, care a facut toate demersurile legale pentru a obtine autorizatiile necesare construirii unui imobil pe terenul respectiv", se arata intr-un comunicat emis de primarie.
» 15 noi terenuri de sport
Parcul cu viata scurta a beneficiat de banci, pietris, alei, si chiar o placuta prin care investitia administrativa era explicata in detaliu. N-au lipsit nici macar clasicele borduri. Minunea n-a tinut insa decat doua luni de zile. Acum, pe terenul fostului parc se casca o groapa adanca, unde va fi amenajata fundatia viitorului mastodont. Administratia locala sustine insa ca in perioada 2008 – 2012 vor fi amenajate noi spatii verzi. Concret, este vorba de plantarea a 100.000 arbori si arbusti, alaturi de amenajarea a 15 noi terenuri de sport multifunctionale si a 6 noi complexe arteziene.