16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialComplot pentru asasinarea lui Obama

Complot pentru asasinarea lui Obama

Patru persoane asupra carora au fost gasite arme de mare calibru au fost arestate la Denver, fiind suspectate de complot pentru asasinarea candidatului democrat la prezidentiale, Barack Obama.

Un barbat identificat de un post de televiziune local ca fiind Tharin Gartrell (28 de ani) a fost arestat de politie duminica noaptea, la ora 1.30, in Aurora, o suburbie din estul orasului Denver, in care se desfasoara Conventia Nationala a Partidului Democrat. Gartrell, aflat la volanul unei camionete, a fost oprit de politie deoarce conducea periculos. Permisul sau de conducere arata suspect, iar camioneta era inchiriata pe numele unei alte persoane. Verificand autovehiculul, politistii au gasit doua pusti de mare calibru cu luneta (dintre care una figura ca furata in Kansas), permise de conducere pe mai multe nume si droguri. Intrebat direct daca a venit la Denver ca sa il ucida pe Barack Obama, Gartrell ar fi raspuns afirmativ si chiar a dat amanunte, spunand ca intentiona sa il impuste pe candidatul democrat in timpul discursului de acceptare a investiturii, programat joi seara la Pepsi Center, "dintr-un punct strategic… tintind de la 700 de metri", a relatat postul de televiziune CDS4, citand politistii care au participat la investigatii.

La hotelul unde se cazase Gartrell a fost arestat, duminica dimineata, un al doilea suspect, Shawn Robert Adolf (33 de ani), care, la sosirea politiei, a incercat sa fuga, sarind de la etajul al saselea si fracturandu-si glezna.  Adolf era dat in urmarire pentru acuzatii legate de droguri. Surse neidentificate au declarat pentru presa ca Adolf purta un inel cu zvastica si ca este suspectat de legaturi cu organizatii ale suprematistilor albi. Al treilea arestat este Nathan Johnson (32 de ani), retinut tot la un hotel, iar cel de-al patrulea suspect este o femeie.
Deocamdata, impotriva celor patru au fost formulate acuzatii legate de droguri si de posesie ilegala de arme, o purtatoare de cuvant a FBI declarand ca ancheta privind un posibil complot impotriva primului candidat de culoare la prezidentialele din SUA este in curs. Politia din Denver a anuntat ca nu sunt excluse si alte arestari.
Procurorul federal Troy Eid a minimalizat importanta cazului, estimand ca nu este vorba despre o "amenintare credibila", grava, impotriva candidatului democrat sau a conventiei in ansamblu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă