19 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialIzbasa si Nistor, in lupta pentru titlul absolut

Izbasa si Nistor, in lupta pentru titlul absolut

» Sperantele delegatiei Romaniei pentru obtinerea unei noi medalii olimpice la Beijing se indreapta in aceasta dimineata din nou spre gimnastica feminina.

De la 6.15, ora bucurestiului, sandra Izbasa si Steliana Nistor (foto) se lupta in finala de la individual compus cu alte 22 de adversare, cele mai periculoase fiind, evident, americancele, chinezoaicele si rusoaicele. In batalia pentru titlul olimpic feminin absolut, Steliana Nistor a intrat cu al saptelea punctaj, in timp ce Sandra Izbasa s-a calificat de pe pozitia a noua, dar aceste rezultate sunt pur orientative, pentru ca in concursul de astazi, care porneste de la zero, orice este posibil. De fapt, rezultatele din preliminarii au stabilit doar componenta grupelor valorice.
Astfel, ambele romance vor evolua in grupa a doua, alaturi de reprezentantele Braziliei, Germaniei, Australiei si Japoniei, in timp ce in seria de elita, sa-i spunem, sunt grupate primele sase clasate in preliminarii, gimnastele din Statele Unite ale Americii, China si Rusia, cate doua din fiecare tara.

 

La fel ca in finala pe echipe, fetele noastre intra mai intai la paralele, apoi la barna si sol si incheie la sarituri. Potrivit tragerii la sorti, romancele deschid si inchid competitia in grupa in care evolueaza, Izbasa intrand prima la paralele, iar Nistor ultima la sarituri.
Cu un moral foarte bun dupa medalia de bronz cucerita in urma cu doua zile, Sandra Izbasa si Steliana Nistor nu sunt speriate de americancele Shawn Johnson sau Nastia Liukin, ocupantele primelor doua locuri in calificari, de chinezoaica Yilin Yang sau rusoaica Anna Pavlova. Scapate de stresul preliminariilor, unde trebuiau sa obtina atat calificarea echipei in lupta pentru podium, cat si cat mai multe locuri in finalele individuale pe aparate, Sandra Izbasa si Steliana Nistor au capacitatea de a urca din nou pe podium.

» Finala masculina de la individual compus a avut loc ieri dimineata si s-a incheiat cu victoria clara a chinezului Yang Wei, care a cucerit astfel cea de-a treia medalie olimpica de aur pentru tara sa la gimnastica. El a fost urmat de japonezul Kohei Uchimura, care si-a adjudecat argintul, in timp ce bronzul a revenit, surprinzator, francezului Benoit Caranobe. Reprezentantul nostru Daniel Popescu a incheiat doar pe pozitia a 18-a din cei 24 de concurenti.

Cele mai citite

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...

Polul prospețimii: Orașul european care domină la capitolul aer curat

Agenția Europeană a Mediului a făcut o clasificare a orașelor cu cel mai curat aer, dar și a zonelor cu cele mai multe probleme...

Femeie găsită carbonizată într-o casă cuprinsă de un incendiu

O tragedie a avut loc în comuna Laza, județul Vaslui, unde o femeie de 50 de ani a murit carbonizată în propria locuință în...
Ultima oră
Pe aceeași temă