19 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialAtletismul intra azi in "hora" olimpica

Atletismul intra azi in „hora” olimpica

Intrecerile atletice ale actualei editii a JO debuteaza astazi la Beijing, in prima zi cinci dintre cei 18 componenti ai lotului reprezentativ de atletism al  Romaniei urmand a intra in "focuri" si la propriu, pentru ca temperaturile la Beijing ating aproape 30 de grade si cand ploua, si la figurat. Prima atleta romana care va concura pe Stadionul National din capitala Chinei este Mihaela Neacsu in preliminariile de la 800 m, dupa care vor urma, in ordine, Nicoleta Grasu, in seria B la aruncarea discului, Ancuta Bobocel si Cristina Casandra, in preliminariile de la 3.000 m obstacole, si Adelina Gavrila, in Grupa A la triplusalt. Cu cele mai mari sanse nu numai de a se califica in finala, dar si de a prinde un loc pe podium, este cotata "veterana" Nicoleta Grasu.

 

De altfel, desi are 37 de ani, atleta a plecat la Beijing cu gandul la o medalie, iar daca ne gandim ca una dintre adversarele sale, bielorusa Ellina Zvereva (48 de ani), a obtinut primul ei titlul olimpic la 40 de ani, acest lucru nu pare deloc o exagerare. Un argument extrem de important in sustinerea optimismului Nicoletei Grasu  este ca in acest sezon a reusit a doua performanta mondiala, 66,71 m. Astazi, pentru a obtine accesul in lupta pentru medalii, romanca va avea nevoie doar de 61, 50 m sau performata sa sa fie printre cele mai valoroase 12 aruncari din seriile A si B unde sunt inscrise 38 de concurente.

 La 800 m sunt sase serii, iar in semifinale se califica primele trei sosite din fiecare si cele mai rapide trei atlete care urmeaza la general. La triplusalt, obtin accesul in lupta pentru podium atletele care sar cel putin 14, 45 m sau primele 12 clasate in ierarhia generala finala a  celor doua grupe.  La 3.000 m obstacole se alearga in trei serii de cate 19 sportive, iar in finala se califica primele patru clasate puls cele care au realizat cei mai valorosi trei timpi la general.

Cele mai citite

Locomotivă deraiată între Filiași și Turceni. Circulația feroviară este oprită

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat duminică seara că, începând cu ora 18:25, traficul feroviar pe secția Turceni – Filiași a...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...
Ultima oră
Pe aceeași temă