16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialLitoralul saracilor

Litoralul saracilor

»  Cartofii prajiti fara garnitura, mancarea preferata a turistilor.
»  Ospatarii sunt mirati de faptele la care recurg clientii pentru a micsora nota de plata.

Multi dintre turistii veniti in vacanta la mare au gasit solutia pentru a scapa de preturile piperate de pe litoralul romanesc: cartofii prajiti. Meniul zilnic este compus din oua ochiuri sau omleta la micul dejun, cartofi la pranz, iar peste masa de seara se trece frecvent. De multe ori, bautura tine locul cinei. "Am intalnit fel de fel de tertipuri ale turistilor menite sa scada nota de plata. Chiar in urma cu o saptamana au venit cateva persoane care intr-adevar ne-au uimit cu nesimtirea lor. Au comandat piure si orez. Ii tot vedeam ca se apleaca pe langa masa, insa initial nu i-am bagat in seama. Cand m-am uitat mai bine am vazut ca acestia aveau paine intr-o punga si se serveau de acolo la masa. Este banal avand in vedere ca o chifla costa 50 de bani", a declarat Vasile Craiu, ospatar la o terasa din statiunea Mamaia. Angajatii de la restaurantele de pe litoral au trecut de mult cu vederea peste comanda obligatorie de bauturi de la bar. O mare parte dintre turisti prefera sa vina cu apa de la hotel si sa-si mai comande un mititel sau o placinta de la restaurantul unde isi iau masa. "O alta intamplare memorabila a fost pe la inceputul verii, cand am avut trei cliente care au comandat un suc la 500 ml si trei pahare. Am zis ca nu e problema. Le-o fi fost sete domnisoarelor, insa acestea s-au asezat la o masa de 12 persoane, cu tacam complet pentru servirea mesei. Le-am lasat putin timp, dar pentru ca nu dadeau nici un semn de plecare le-am rugat sa isi mute locul. Nu e o problema sa nu ai bani, insa nesimtirea nu o putem trece cu vederea", a adaugat ospatarul.

Consecinte
» Pachet pentru acasa

Turistii profita din plin de bonurile valorice pentru mancare si bautura pe care le primesc din partea hotelului unde sunt cazati. "De multe ori, clientii isi fac provizii pentru la plaja cu ajutorul acestor tichete. Nu este nimic anormal. Au platit pentru cazare, sa le foloseasca! Mi se pare exagerat comportamentul unui barbat care a stat cateva zile la mare, a mancat chifle cu omleta, iar la plecare a cerut sticle de vin de 200 de lei, valoarea bonurilor ramase", a declarat un barman care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă