Avocatul clanului Camataru, Mihai Costea, a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 13 ani de inchisoare, alaturi de alti doi inculpati, pentru retrocedari frauduloase. In baza unor documente falsificate, Mihai Costea a ajuns in posesia a trei imobile din centrul Bucurestiului. Primaria Capitalei a fost pagubita cu 13 miliarde de lei vechi. Ieri Biroul Urmariri din cadrul Politiei Capitalei a declansat cautarea lui Mihai Costea, disparut in prezent, in baza mandatului de incarcerare emis de judecatori.
Prin decizia de condamnare la 13 ani de inchisoare a avocatului Mihai Costea, instanta suprema a confirmat rechizitoriul anchetatorilor, potrivit carora, in perioada 1998-2001, Mihai Costea, cu sprijinul partenerului sau, agentul imobiliar Eugen Scarlat, i-a determinat pe boschetarul Paul Tanasescu (decedat intre timp) si pe Ioan Nicolescu sa revendice trei vile – doua pe strada Sperantei si una pe strada Radu Beller – pe baza unor documente falsificate. Fost ofiter de jandarmi si angajat al Academiei de Politie, Mihai Costea a reusit sa-si racoleze fosti colegi din Politie si de la Arhivele Statului, cu ajutorul carora a identificat imobilele revendicabile. Apoi a intocmit documente falsificate, cu stramosi fabricati, pentru Paul Tanasescu si Ioan Nicolescu, pe care le-a introdus in rafturile Arhivelor Nationale. Ulterior Costea a cerut oficial documentele respective de la Arhive si a deschis procese de revendicare, pe care le-a si castigat. Noii "proprietari" i-au vandut lui Costea imobilele respective.
Sile Camataru a primit oferte de la PSD
In cadrul unui interviu realizat ieri de Realitatea TV cu Sile Camataru, incarcerat la Penitenciarul Rahova, acesta a declarat ca, de-a lungul timpului, a primit mai multe oferte de la PSD ca sa devina politician. A anuntat ca "il bucura victoria lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei". Sile a declarat, de asemenea, ca este prieten cu Gigi Becali. In replica, Becali a negat ca ar fi prieten cu Sile, dar a confirmat prietenia cu fratele acestuia, Nutu, pe care l-a cunoscut in cazinouri si de la care a imprumutat des sume de bani, "cate 50.000-100.000" (valuta), pe care le-ar fi returnat in scurt timp.
In cadrul aceluiasi interviu, Sile Camataru a negat ca ar fi vorbit din puscarie la telefonul mobil si a cerut expertizarea vocii. "Daca-i a mea, inseamna ca sunt convorbirile mele", a declarat Sile. De asemenea, acesta a cerut probe care sa demonstreze ca judecatoarea Luiza Moteanu a fost amenintata ("trebuie aranjata") pentru ca a fost impotriva eliberarii din arest a lui Nutu. "Daca am fi vrut sa facem rau, nu am fi amenintat, am fi trecut direct la fapte", a anuntat sec Sile. El a negat ca Nutu si-a aranjat eliberarea conditionata. Daca ar fi facut acele aranjamente cu judecatorii, "ar fi fost acum afara", a mai spus Sile. Reamintim ca judecatorul Liviu Faget de la Judecatoria Sectorului 4 a admis eliberarea conditionata a lui Nutu Camataru, dar procurorii au declarat recurs.
Fisa
Cazier bogat
Mihai Costea a mai fost arestat in 1995 pentru implicarea intr-o retea infractionala specializata in furturi de masini de lux care erau vandute apoi in Ucraina. A iesit repede din arest si apoi dosarul sau penal a disparut pe traseul instanta de judecata – Parchet. Reconstituirea dosarului a fost tergiversata, astfel ca a intervenit termenul de prescriptie, iar Costea a scapat de condamnare. Numele avocatului Mihai Costea apare de mai multe ori in convorbirile din penitenciar purtate de membrii clanului Camataru si publicate in serial de "Romania libera".