16.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialDaniel Pancu va pleca pentru 500.000 de euro la Terek Groznai

Daniel Pancu va pleca pentru 500.000 de euro la Terek Groznai

» Mijlocasul rapidist Daniel Pancu a sosit ieri in Bucuresti din cantonamentul din Elvetia, deoarece a acceptat oferta de transfer la formatia rusa Terek Groznai. Desi inca nu a semnat intelegerea, Pancu este hotarat sa plece din Giulesti, pentru a patra oara, considerand ca echipa rusa ar putea constitui pentru el o ultima provocare in cariera de fotbalist.

"Probabil ca voi pleca. e totusi campionatul Rusiei, care e mai puternic decat al Romaniei. Este o noua experienta de viata, o noua provocare, poate ultima, si am acceptat-o. Probabil voi semna pe doi ani cu Terek. Oferta financiara e buna (n.r. – din surse neoficiale s-a vehiculat un salariu anual de 500.000 de euro). La anii mei e chiar foarte buna. Am avut insa oferte si mai mari, dar, v-am spus, la anii mei e o noua provocare si ma gandesc apoi sa joc la campioana Rusiei", a spus Pancu. Mijlocasul si-a declarat inca o data atasamentul fata de gruparea giulesteana, dar a tinut sa accentueze ca a fost nevoit sa se desparta de Rapid. "E o iubire vesnica intre mine si Rapid, dar sunt situatii in care trebuie sa ne despartim", a mai spus Pancu pe Aeroportul Henri Coanda. Daniel Pancu a plecat ieri dimineata din cantonamentul din Elvetia al echipei bucurestene pentru a-si negocia transferul la formatia Terek Groznai, nou promovata in prima liga rusa, desi antrenorul Jose Peseiro ii promisese si banderola de capitan al Rapidului.

De neoprit
Directorul general adjunct al Rapidului, Grigore Sichitiu, care a incercat sa-l convinga pe Pancu, direct si prin intermediari, sa ramana in Giulesti, a declarat ca nu l-a putut opri pe fotbalist, mai ales ca oferta financiara a rusilor este foarte buna. "Din pacate, n-a mai fost posibil sa-l oprim din drum. Foarte consistenta oferta financiara a rusilor l-a dat totalmente peste cap. In primele doua zile aici, parca nu i-a mai stat mintea decat la posibilitatea unui castig cu mult mai mare decat i-am oferit noi. Inclusiv Peseiro (n.r. – antrenorul Jose Peseiro) a incercat sa-l determine sa nu plece, asigurandu-l ca joaca un important rol in strategia sa. Patronatul clubului a apreciat totusi ca Pancu si-a facut datoria multi ani pentru Rapid si nu-i poate refuza aceasta sansa de a castiga bani frumosi, tinand cont si de varsta lui. si Pancone i-a marturisit antrenorului ca, de data aceasta, alege cu mintea, si nu cu sufletul", a afirmat Sichitiu. Apreciind intreaga activitate in Giulesti, conducerea clubului bucurestean n-a avut nici o pretentie financiara in cazul acestui transfer.

Suporterii, suparati
Cei mai suparati de plecarea lui Daniel Pancu au fost suporterii. Presedintele Ligii Suporterilor Rapidisti (LSR), Gheorghe Raducanu, cunoscut sub numele de Gigi Corsicanu, a declarat ca atat Daniel Pancu, cat si George Copos si Jose Peseiro sunt "niste hoti", apreciind ca singurii rapidisti adevarati sunt suporterii.
"Suntem toti profund dezamagiti de decizia lui Pancu. Nimeni nu se astepta la asa ceva. Noi voiam un Pancu luptator, unul care sa se bata pentru Rapid, dar, din pacate, cand a vazut ca au venit trei jucatori, s-a speriat si a acceptat oferta lui Ioan Becali de pleca la rusi. si Pancu, si Copos, si Peseiro sunt toti niste hoti. Singurii rapidisti suntem noi, suporterii. Restul, antrenori, conducatori, jucatori nu-si urmaresc decat interesul. Suntem extrem de suparati, nu mai inteleg nimic. Daca avea 22 de ani, 25, il intelegeam sa plece. Dar asa… A strans suficient de multi bani ca sa traiasca linistiti si el, si familia lui".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă