15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPremiera medicala nationala in Constanta

Premiera medicala nationala in Constanta

» Un pacient care sufera de hernie de disc a fost tratat cu ajutorul ozonului medical.

» Interventia medicala a avut loc la Policlinica CFR Port si a fost sustinuta de o echipa de specialisti de peste hotare.

Medicina constanteana a capatat un plus de valoare in acest sfarsit de saptamana, cand un pacient a fost supus unei infiltratii cu ozon pentru vindecarea herniei de disc. Bolnavul a fost operat anterior, insa starea de sanatate a ramas neschimbata, fapt pentru care s-a hotarat sa se lase pe mana specialistilor veniti din strainatate. In cazul in care nu exista aceasta alternativa, bolnavul era obligata sa ajunga iar pe masa de operatie. Procedura a avut loc la Policlinica CFR Port si a reprezentat o premiera nationala.

 

Infiltratia cu ozon a fost efectuata de un medic italian, dr. Roberto Cardelli. La aplicatie au mai luat parte aproximativ zece specialisti reumatologi si balneo-fizio-terapeuti, din diverse colturi ale lumii. Acesta a reusit cu ajutorul ozonului medical sa repare cartilagiile dintre discuri. "Prin aplicatia practica efectuata de Roberto Carrdelli, pentru medicii constanteni ozonoterapia medicala, prin procedura de infiltratii, promite sa devina o alternativa medicala moderna la interventiile clasice. In prezent ozonoterapia este practicata intr-o singura clinica medicala", a declarat Mirela Coman, directorul de marketing al unui centru de medicina functionala din Constanta. O astfel de infiltratie cu ozon costa aproximativ 40 lei, iar pentru recuperarea unui bolnav care sufera de hernie de disc sunt necesare maximum zece sedinte.

CONSECINTE
» Masuri de prevenire
Intreaga procedura a facut parte din cea de-a treia editie a "Simpozionului stiintific de medicina preventiva functionala si anti-aging", organizat de Departamentul de Cercetare stiintifica al unei clinici particulare, in colaborare cu Colegiul Medicilor Constanta. Simpozionul a avut loc in perioada 22-24 mai, iar la acesta s-au inscris peste 80 de medici. Dezbaterile au fost centrate pe beneficiile aduse de ozonoterapie si alternativele la medicina clasica. S-a urmarit incurajarea preventiei, o medicina preclinica, prin care sa fie aduse remedii pentru oboseala cronica, oprirea imbatranirii precoce sau metode de detoxifiere a organismului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă