» Autorizatia de construire a fost deja semnata de edilii sectorului 2 si respecta modelul stadionului similar existent in Frankfurt – Germania.
» Cel mai mare si mai modern stadion din Romania va avea o capacitate de 55.000 de locuri, iar spectatorii vor putea intra prin 94 cai de acces.
Unul dintre elementele de unicitate ale stadionului va fi accesul suporterilor la meciurile de fotbal, care se va face simultan prin cele 94 de cai de acces. In acest mod, spectatorii vor putea veni cu cel mult 20 de minute inainte de inceperea partidelor, si nu cu doua ore cum se procedeaza in prezent pe toate stadioanele existente. Arena Nationala va respecta modelul stadionului din Frankfurt – Germania, avand stabilit ca termen de finalizare luna mai a anului 2010. "Valoarea investitiei se ridica la suma de 411.062.996 lei fara TVA, iar lucrarile vor fi suportate de Primaria Capitalei si Guvernul Romaniei", a declarat primarul Neculai Ontanu. Noul stadion va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 de locuri vor fi la tribuna I. De asemenea, vor exista cai de acces auto si pietonale, restaurante si sali de conferinte. Pentru confortul spectatorilor, tribunele se vor acoperi cu o membrana usoara, intinsa, sustinuta de un sistem de cabluri dispuse radial.
Balconul, capacitate de 35.500 de locuri
Potrivit proiectului elaborat de JW Max Bogl – Astaldi si UAUIM – CCPEC, se vor construi doua subsoluri in care vor fi amenajate locurile de parcare, spatiile tehnice si cele destinate echipelor de fotbal, antrenorilor si reprezentantilor presei. Tot pe aici se va face si accesul fotbalistilor. Spectatorii vor intra prin zona de parter, unde vor fi prevazute si spatiile destinate lojelor. Etajul I va fi destinat lojelor pentru oaspetii de onoare, iar etajul II va cuprinde inelul de distributie al circulatiei pentru spectatorii de la balcon, cu o capacitate 35.450 de locuri. Pe baza documentatiei de urbanism recent aprobate, fostul Stadion National "Lia Manoliu" va fi reconstruit integral si modernizat in vederea clasificarii sale ca stadion tip Arena Nationala de categoria I, la nivel de competitii internationale si cu satisfacerea tuturor cerintelor UEFA. Dupa finalizarea lucrarilor, Arena Nationala va intra in circuitul competitional international.
Vechime
» Depasit de vremuri
Construirea unui nou stadion a fost impusa de faptul ca vechiul amplasament nu corespundea exigentelor standardelor actuale impuse in competitiile internationale. Stadionul "Lia Manoliu" a fost construit in anii 1952-1953 pentru a fi folosit in premiera cu ocazia Jocurilor Sportive ale Festivalului Mondial al Tineretului din vara anului 1953, atat pentru concursurile de atletism, cat si pentru meciurile de fotbal.