15.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialBatalie decisiva pentru Beijing

Batalie decisiva pentru Beijing

Campionatele europene de caiac-canoe care se desfasoara la Milano constituie pentru participanti ultima sansa de a-si castiga biletele pentru JO de la Beijing. Prin urmare, bataliile programate astazi si maine se anunta extrem de dure, caci doar un singur echipaj, cel mai bun dintre cele care n-au obtinut calificarea pana acum, va obtine accesul la JO.

 

Romania este prezenta atat in competitiile de la caiac, unde emotiile sunt extrem de mari deoarece doua echipaje – feminin de patru pe 500 m si masculin tot de patru pe 1000 m – isi joaca "ultima carte" pentru JO, cat si la canoe, unde baietii au obtinut deja accesul la Beijing.

 

"Conditiile de calificare sunt draconice. De data asta nu ne intereseaza un loc pe podium decat in masura in care, in clasamentul general de la finalul Europenelor, vom fi inaintea echipajelor din Italia, Spania, Danemarca, Ucraina, Cehia, considerate principale favorite la obtinerea locului pentru JO. Dintre tarile participante la Europene, doar Ungaria, Slovacia, Germania, Belarus, Rusia si Polonia sunt deja calificate si nu ne intereseaza daca acestea vor termina inaintea noastra. Dupa parearea mea, doar un ghinion, cum a fost cel de la Mondialele de anul trecut (n.r. – cand caiacul masculin de patru al Romaniei, pe 1000 m, s-a clasat pe locul patru in semifinala, ratand calificarea in ultimul act, cu un timp mai bun decat cel inregistrat ulterior in finala de campionii mondiali), ne-ar putea elimina din cursa pentru Beijing", a spus plin de optimism Daniel Stoian, antrenorul lotului masculin de caiac.

 

In caiacul masculin de patru vor urca Lehel Ercsei, Vasile stefan, Florean Mada si Ionut Anghel. La feminin, unde sansele sunt mai mici, din componenta echipajului de caiac patru pe 500 m vor face parte Florica Vulpes, Lidia Talpa, Alina Platon si Iulia Pascu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă