14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecial"Hot hatch" in travesti

„Hot hatch” in travesti

Ce poate fi mai interesant decat un bolid imbracat in haine de strada? Ce poate fi mai frumos decat sa stai la semafor intr-o masina care sa nu spuna mai nimic si, cand se pune verde, sa arati spatele multor modele sport cu pretentii? Nimic. Aceste "teorii" au fost experimentate cu succes de Audi (S3, S4, RS4, S6, etc.) iar ultimul supercar travestit in familiala se numeste S3 Sportback.

O data cu prezentarea noului Audi A3, care a suferit un facelift, constructorul din Ingolstadt a anuntat o premiera care i-a pus pe multi pe ganduri: S3 Sportback. Ce inseamna acest lucru? Simplu. Audi a decis sa atace cu un "hot hatch" de 265 CP segmentul compact premium cu cinci usi, un segment ce se adreseaza in special tinerilor pasionati, dar care au si familie. In rest, pentru cunoscatori, acronimul "S3" spune totul. Ar fi bine insa sa nu spuneti la toata lumea cum se traduce pe strada. Sotiei, mamei, etc. s-ar putea sa nu le placa… S3-ul Sportback dispune de acelasi propulsor de 2.0 litri TFSI (supraalimentat cu turbina si injectie directa de benzina) care echipeaza si S3-ul normal. Puterea acestuia este de 265 CP iar cuplul maxim, de 350 Nm. Aceste cifre se traduc printr-o acceleratie de la 0 la 100 km/h in numai 5.8 secunde (5.7 sec. in cazul S3-ului) si la o viteza maxima limitata electronic la 250 km/h. Transmisia se face prin intermediul unei cutii de viteze manuale, cu sase trepte, si, evident, nu lipseste tractiunea integrala de tip "quattro".

Persoanele avizate vor face imediat diferenta intre modelul de serie si S3-ul Sportback. Pentru restul, trebuie mentionat kit-ul aerodinamic specific, ce include un parasoc fata puternic profilar si cu prize de aer de mari dimensiuni, pragurile laterale, bara spate cu accente sportive, oglinzile laterale argintii, evacuarea dubla, scaunele sport si pedalierul din aluminiu. Bineinteles, la interior nu poate fi trecut cu vederea volanul sport, tesit in partea inferioara si cu o grosime ce confera o priza excelenta, indiferent de prozitia acestuia.

Audi S3 Sportback va fi disponibil in showroom-uri din aceasta vara.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă