22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSpecial1 Euro = 1,5967 USD!

1 Euro = 1,5967 USD!

Euro a atins un nou maxim istoric in raport cu dolarul, crescand la 1,5967 dolari/euro, dupa publicarea datelor legate de inflatia in zona euro in luna martie, informeaza Bloomberg. In zona euro, inflatia anuala a crescut pana la 3,6% in luna martie, cu 0,3% mai mare fata de luna anterioara, pe fondul majorarii preturilor la energie si alimente. In martie 2007, inflatia anuala a fost de 1,9%, potrivit datelor publicate de biroul european de statistica, Eurostat.
Preturile de consum in zona formata din cele 15 state ce folosesc moneda europeana au crescut cu 1% pe luna, determinand inregistrarea celei mai mari rate anuale a inflatiei din 1997 pana in prezent. In SUA, Departamentul de Comert a anuntat pentru luna martie o crestere cu 1,1% a preturilor de productie fata de o majorare de 0,6% asteptata pentru luna martie. Vechiul record a fost inregistrat cu o saptamana in urma, cand euro a urcat la 1,5913 dolari.

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite

VIDEO. Julian Assange a fost eliberat

"Julian Assange este liber", părăsind Marea Britanie şi închisoarea de înaltă securitate de lângă Londra unde a fost încarcerat timp de cinci ani, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă