17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialAncheta de la Dorohoi, aproape de final

Ancheta de la Dorohoi, aproape de final

Directorul autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Botosani, Gabriel Oprisanu, a declarat ca testele de laborator au indicat ca cei 19 copii si personalul de la bucataria scolii, suspecti de botulism, au suferit de dizenterie. "Masurile care au fost luate in prima etapa, cand a existat suspiciunea de botulism, au fost normale. Ele au fost masuri de precautie generala, pentru ca intotdeauna este mai bine sa previi o boala grava decat sa iei masuri superficiale", a declarat seful ASP, care a subliniat ca elevii vor continua tratamentul specific dizenteriei. Reamintim ca un numar de 19 copii de la scoala speciala din Dorohoi au ajuns, weekendul trecut, la spital cu ameteli, varsaturi si stari diareice. Primii noua elevi au fost internati la Spitalul din Dorohoi vineri dupa-amiaza, insa, pentru ca exista suspiciunea de botulism, ei au fost trimisi de urgenta la Iasi.
Sambata, alti noua copii si o bucatareasa au ajuns la Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean "Mavromati" Botosani, iar duminica alte doua tinere au fost internate cu aceeasi simptomatologie la Dorohoi.
 Medicii au declansat imediat o ancheta pentru a stabili cauza imbolnavirilor.

ISS a trecut la amenzi
Administratorul blocului alimentar de la scoala speciala din Dorohoi a fost amendat de Inspectia Sanitara de Stat (ISS), Botosani dupa ce copiii au ajuns la spital. Inspectorul-sef al ISS, Mihai Alexandru, a declarat duminica ca amenda de o mie de lei a fost aplicata pentru "neasigurarea cu apa curenta la blocul alimentar"."La blocul alimentar nu era apa curenta, rece, si nu se efectuau operatiunile de spalare a veselei dupa normele igienico-sanitare. Asta este o prima amenda, insa pot aparea si altele",
a afirmat Alexandru, care a sustinut ca ancheta epidemiologica este in desfasurare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă