20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialTop 10 – Aplicatii pentru mobilul tau

Top 10 – Aplicatii pentru mobilul tau

Cu telefoanele mobile transformandu-se treptat in aparate foarte complexe, utilizatorii au la dispozitie tot mai multe aplicatii care fac vrute si nevrute (din pacate, nu gatesc ca cele din Star Trek). Am incercat sa vedem care ar fi aplicatiile pe care merita sa le instalati pe telefon si iata ce am gasit.

 

Trebuie sa spunem de la bun inceput ca aplicatiile pe care le-am ales sunt destinate telefoanelor care au instalate sistemul de operare Symbian. Utilizatorul care vrea sa le utilizeze trebuie sa le descarce fie direct pe mobil, fie pe calculator, iar apoi sa le transfere pe mobil printr-un cablu USB sau prin tehnologia Bluetooth. In cazul primei variante, vor trebui suportate costurile transferului de date GPRS/EDGE/3G. Oricum, recomandam ca utilizatorii frecventi ai aplicatiilor web de pe telefonul mobil sa isi activeze optiuni pentru trafic de date, care ofera preturi mai mici pentru fiecare MB transferat.

Locul 10 – Google Maps (maps.google.com). Cum mobilele cu GPS integrat sunt fie scumpe, fie nu merg cum trebuie (eu de exemplu folosesc un Nokia 6110 navigator, iar in Bucuresti are nevoie de 15 – 20 de minute sa-si stabileasca pozitia), aplicatia Google este o optiune foarte buna, care printr-o tehnica dezvoltata de Google poate obtine pozitia aproape exacta a utilizatorului. Excelenta pentru turisti.

Locul 9 – Nokia Podcasting (europe.nokia.com/A4577364). Cei care se afla tot timpul in miscare si care nu vor sa citeasca blog-uri sau stiri pe telefonul mobil, opteaza pentru ascultarea de podcast-uri. Daca aveti prea multe astfel de "emisiuni radio" favorite, aplicatia mentionata va va ajuta sa creati sau sa stergeti site-urilor la care sunteti abonati.

Locul 8 – ShoZu (www.shozu.com). Telefoanele mobile sunt din ce in ce mai folosite pentru captarea de imagini si clipuri video, si apoi postarea lor pe Internet, asadar dezvoltatorii de aplicatii incearca sa gaseasca solutii pentru ca transferul pe web sa fie facut mai usor. Aplicatia ShoZu permite incarcarea imaginilor pe Flickr sau SmugMug, iar a clipurilor pe YouTube sau Blip.tv.

Locul 7 – Handy Task Man

(www.allaboutsymbian.com/reviews/item/Handy_Taskman.php). Utilizatorii, care considera ca unele functii din sistemele telefoanelor folosite sunt utile dar prea greu de gasit, vor gasi in TaskMan un ajutor de nadejde. Prin doua apasari de butoane ei vor afla cata memorie mai au disponibila pe cardul de memorie sau in agenda telefonului, ce fisiere au fost descarcate de pe net si multe altele.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...
Ultima oră
Pe aceeași temă