17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialO jumatate de veac cu Teatrul Mihai Eminescu din Botosani

O jumatate de veac cu Teatrul Mihai Eminescu din Botosani

» Botosaniul nu se poate lauda prea tare pe plan economic, social, politic chiar, dar cultural cel mai nordic judet al tarii isi gaseste mereu resursele de existenta. Fie ca vorbim despre traditiile populare sau despre teatru, muzica, film, Botosaniul a stiut sa dea mereu valori.

De pe aceste meleaguri, din teatru mai ales, au plecat Dan Puric, Mihai Malaimare, Margareta Pogonat, Ion Dichiseanu, Adela Marculescu, Sergiu Tudose, Stelian Preda si atatia altii. si tot aici au jucat la inceputurile Teatrului Nottara, Maximilian, Tony Bulandra, Constantin Tanase, Sturza Bulandra, George Vraca, Manolescu si altii. Anul acesta se implinesc 50 de ani de la infiintarea Teatrului Mihai Eminescu si 170 de ani de teatru in limba romana la Botosani. Evenimentul va fi celebrat in  deschiderea stagiunii de toamna Zilele Teatrului, un fel de carte de vizita a institutiei pentru ceilalti. Conducerea  institutiei de cultura se pregateste pentru sarbatorirea teatrului.

 "Am depus deja un proiect la Primarie al Asociatiei Culturale Amfiteatru 2006 in care, in parteneriat cu Teatrul Mihai Eminescu, se are in vedere sprijinul reciproc pentru realizarea celei de-a treia editii a Zilelor Teatrului. Cu aceste manifestari noi deschidem in general stagiunea", a declarat Traian Apetrei, directorul Teatrului Mihai Eminescu Botosani. La eveniment sunt asteptati presedintele UNITER, Ion Caramitru, dar si mari actori, printre care Dan Puric, Mihai Malaimare, Daniel Badale, Margareta Pogonat, Ion Dichiseanu, Adela Marculescu, Constantin Baltaretu, Corneliu Revent, Monica Postolache, Sergiu Tudose, Stelian Preda, Ana Vladescu, actori care au pasit prima data pe o scena la Teatrul Mihai Eminescu din Botosani. Artistii vor fi omagiati intr-o seara dedicata special lor, asa cum una aparte va avea si tanara generatie care vine vertiginos din urma. In cadrul acestor zile vor fi lansate cartea "Istoria spectacolului la Botosani" de stefan Cervatiuc si un album intitulat "Teatrul Mihai Eminescu -50". Nu vor lipsi expozitiile fotodocumentare care vor reda crampee din existenta actorilor care si-au petrecut existenta pe scena, in cabinele si holurile institutiei. Invitatii editiei din acest an vor primi medalii din aur, argint si tombac, dar si diplome de excelenta in functie de anii dedicati teatrului.

» La eveniment sunt asteptati presedintele UNITER, Ion Caramitru, dar si mari actori, printre care Dan Puric, Mihai Malaimare, Daniel Badale, Margareta Pogonat, Ion Dichiseanu, Adela Marculescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă