25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialHaos la Heathrow

Haos la Heathrow

» Prima zi de operare a noului terminal al aeroportului Heathrow a fost un dezastru.

» Bagajele calatorilor s-au ratacit si zeci de zboruri au fost anulate.

Cand le-au promis calatorilor o experienta de neuitat, conducatorii companiei British Airways (unica beneficiara, deocamdata, a noului terminal T5 al aeroportului londonez Heathrow) si compania BAA (care l-a construit) s-au gandit la surprize placute, nu la un cosmar. Dar, din pacate, si pentru responsabili, si pentru calatori, "ziua cea mare" s-a transformat intr-un dezastru.
Pasagerii primului avion care a aterizat la terminalul T5 – un Boeing 747 care a sosit din Hong Kong, condus de prima femeie-pilot a companiei British Airways – au coborat zambind spre camerele de filmat si au declarat ca s-au bucurat de "cel mai placut zbor". Dupa care s-au indreptat spre benzile de recuperare a bagajelor, anuntate drept o culme a eficientei si rapiditatii. Dar, in loc de 14 minute, ei au avut de asteptat trei ore si jumatate ca sa isi recupereze valizele. si, cu fiecare avion care ateriza, intarzierile si problemele se amplificau.

Pana la urma s-a aflat ca echipamentul este, intr-adevar, foarte performant, dar personalul nu a fost instruit cum trebuie cu privire la modul de utilizare, sistemul computerizat dovedindu-se prea dificil de inteles. Iar o parte a personalului a avut probleme chiar si cu orientarea in noua cladire a terminalului, ajungand cu intarziere la punctele de lucru.
Nici la plecari lucrurile nu au mers mai bine, problemele la sistemele de control de securitate si de incarcare a bagajelor tinandu-se lant. Astfel incat responsabilii British Airways au fost siliti sa anuleze joi, in prima zi de operare a noului terminal, 34 de zboruri pe distante scurte sau medii. Iar la cursele care au fost mentinute, pasagerilor li s-a permis sa ia doar bagajele de mana.

In mijlocul multimii de calatori, aproximativ 350 de persoane – reprezentanti ai unor asociatii ale locuitorilor din jurul aeroportului si ai unor organizatii de protectie a mediului – au reusit o actiune de protest spontan, etaland toti deodata tricourile rosii cu inscriptia "Opriti extinderea aeroportului", pe care le purtau "camuflate" sub alte haine.
Din cauza intarzierilor si a anularilor de zboruri, multi calatori si-au petrecut noaptea in aeroport. Haosul s-a prelungit si ieri, pana la ora 8.00 dimineata (ora locala) anuntandu-se deja anularea a 36 de curse pe distanta scurta.

Cele mai citite

Kituri profesionale pentru extensii de gene: ce conțin și cum să le folosești?

Te specializezi în domeniul extensiilor de gene sau ești deja un lash artist cu experiență? Indiferent câte seturi de extensii ai aplicat până acum,...

Accident mortal: un șofer a plonjat cu mașina în lacul Pantelimon

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, sâmbătă, în jurul orei 10,10, polițiştii au...

Kituri profesionale pentru extensii de gene: ce conțin și cum să le folosești?

Te specializezi în domeniul extensiilor de gene sau ești deja un lash artist cu experiență? Indiferent câte seturi de extensii ai aplicat până acum,...
Ultima oră
Pe aceeași temă