15.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialNume de top fac playlist-ul acestei veri

Nume de top fac playlist-ul acestei veri

» Nelly Furtado, Kylie Minogue, Cypress Hill, Leonard Cohen, Linkin Park sunt cateva din numele de top care vor concerta in viitorul apropiat in Romania.
» Privilegiati sunt in special fanii rock-ului metalic – ei ii vor putea vedea pe Iron Maiden, Judas Priest, Whitesnake, Manowar, Bon Jovi, Testament, Def Leppard.
» Zona electro este si ea bine reprezentata – de nume ca Fatboy Slim, Carl Cox, Amon Tobin, Roisin Murphy (ex-Moloko) – in defavoarea hip hop-ului sau a rock-ului alternativ.

De cativa ani, romania a intrat in circuitul de concerte al artistilor "scumpi", nume proaspete, cu prezenta vie in topurile momentului; nici anul acesta nu face exceptie. Rasfatati sunt tot fanii scenei electro: inceputul l-a facut artistul francez Laurent Garnier, urmat de Pete Tong, Chicane si ATB. Daca numele acestea pot parea comerciale pentru un avizat, Carl Cox sau Amon Tobin, cu sound-ul lor pretentios, cochetand discret cu noise-ul, cu siguranta ca nu. Carl Cox revine in Romania pentru un party in Kristal Glam Club pe data de 18 aprilie, iar cei de la Amon Tobin, care nu au vizitat pana acum Romania, vor putea fi vazuti pe data de 27 aprilie in clubul bucurestean Session. The Mission il aduce pe Danny Tenaglia la World Trade Plaza pe 19 aprilie; pretul biletelor este de numai 35 de lei sau 50 de lei la intrare. Roisin Murphy, ex-Moloko, este unul din numele mari care se vor produce pe scenele de la B’estfest 2008, iar Fatboy Slim va concerta la Mamaia, pe Ultima Playa, pe data de 12 iulie.

Vara incinsa pentru rockerii
de scoala veche
Luna iulie se anunta incinsa in special pentru rockerii de scoala veche. Ca preludiu, festivalul Maximum Rock de la Cluj-Napoca, ale carui vedete incontestabile vor fi cei de la Testament, in seara de 30 mai. Prima saptamana a lunii iulie ii va aduce pe Manowar in Bucuresti, urmati, la numai o zi distanta, de un concert care ii va aduce pe aceeasi scena pe Whitesnake si Def Leppard (pe 8 iulie mai exact). Daca Whitesnake se afla la a doua venire in Romania, pentru Def Leppard este prima ocazie de a intra in contact cu publicul autohton. Ziua de 11 iulie a B’estfest – "B’estfest Afters-hock" –va fi dedicata si ea rock-ului metalic, reprezentat de "zeii heavy-metal-ului", Judas Priest. Biletele pentru aceasta zi au fost deja puse in vanzare, la pretul de 75 de lei, in reteaua Diverta sau pe myticket.ro.

 

Tot in cadrul lunii iulie vor concerta in Romania Bon Jovi si Linkin Park, acestia din urma semnand deja contractul cu Music Management. Pentru ambele formatii, pretul biletului, data exacta si locul nu au fost inca stabilite. Un eveniment purtand semnatura E!Magic Entertainment ii vizeaza pe Iron Maiden, care pe 4 august vor fi prezenti la Bucuresti, in cadrul turneului mondial "Somewhere back in time". Spectacolul va avea loc pe Stadionul Cotroceni, iar pretul biletelor include cinci categorii (50, 75, 130, 180, 240 de lei).

B’estfest, cel mai puternic festival si anul acesta
Pe cat de bine reprezentat este rock-ul metalic, pe atat de subtire zona alternativului – cu doar doua intrari semnificative, respectiv Manic Street Preachers si Kaiser Chiefs, ambele in cadrul B’estfest. Formatie emblematica pentru alternativul angajat al anilor ’90, "Manics" se va produce in aceeasi zi cu adolescentii de la Kaiser Chiefs, pe 5 iulie. Nelly Furtado este un alt nume cu greutate prezent in primele trei zile ale festivalului de la Romexpo. Abonamentele (240 de lei pe trei zile) au fost deja puse in vanzare in reteaua Diverta si pe myticket.ro. Nici hip hop-ul nu este foarte bine reprezentat, beneficiind de numai doua intrari semnificative – Guru of Gang Star, care vor concerta pe data de 25 mai in Bucuresti (40 de lei biletul) si mai ales Cypress Hill, care vor concerta in cadrul B’estfest in prima zi de festival, pe 4 iulie.

Leonard Cohen, in Romania
World Art Festival, care se va desfasura in perioada 28 iunie-3 iulie la Bucuresti, va aduce doua nume importante din zona muzicii etno cu succes mondial – Dulce Pontes, interpreta de fado din Portugalia, si Cesaria Evora. Prima se va produce pe data de 30 iunie, la Amfiteatrul "Mihai Eminescu", iar pretul biletelor va fi cuprins intre 70 si 150 de lei. Cesaria Evora va incheia festivalul, pe data de 3 iulie, cu un spectacol cu tarif destul de piperat (120/160/200 lei).

Leonard Cohen este o alta premiera pentru Romania. Artistul canadian va concerta la Bucuresti pe data de 14 iulie, pe Stadionul Cotroceni, in cadrul unui turneu mondial – primul dupa o pauza concertistica de 15 ani. O alta premiera este Lenny Kravitz, care va concerta pe data de 26 iulie (tot pe Stadionul Cotroceni). Pentru acest spectacol a fost comunicat deja pretul biletelor – intre 70 si 350 de lei. In zona pop, numele cel mai "greu" care va vizita Romania anul acesta este Kylie Minogue. Cantareata va sustine un concert pe data de 17 mai pe Stadionul Cotroceni, in cadrul turneului "KILIEX", prin care australianca isi promoveaza ultimul album, "X"; pretul biletelor porneste de la 70 de lei.
In afara acestor branduri de top, playlist-ul acestei veri este colorat si de artisti mai putin vizibili. Pe langa nume inevitabile de hippioti (Uriah Heep, John McLaughlin) care ne-au vizitat neobosit din anii ’90 incoace, avem si nume pitoresti venind din strafundurile nebunilor ani ’80, "eighty’s crazy disco" – Alphaville (12 aprilie, Bucuresti, Arenele Romane), Zucchero (3 mai, Mamaia, club Bamboo), precum si Demiss Roussos, care isi va lansa trilurile pe data de 10 mai, din Sala Palatului de la Bucuresti, cu ocazia aniversarii a 40 de ani de activitate muzicala, la preturi incepand cu 75 de lei.

Cele mai citite

A doua candidatură a Dianei Șoșoacă nu a fost admisă de BEC

Biroul Electoral Central a respins a doua candidatura a Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, după ce Curtea Constituțională a României a admis una dintre...

Netanyahu spune că Israelul se confruntă cu un război pe șapte fronturi

Netanyahu a afirmat că Israelul are dreptul să se apere și că nu îi va uita pe cei 101 ostatici pe care îi va...

Mașină lovită de tren în Argeș. Șoferul a scăpat cu viață

Un bărbat de 51 de ani a fost implicat într-un accident grav într-o comună din județul Argeș, după ce mașina sa a fost lovită...
Ultima oră
Pe aceeași temă