21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecial"Regie" cu patru candidati

„Regie” cu patru candidati

Desi vor vota pentru el, pentru ca "asa vrea Putin", rusii il cunosc prea putin pe candidatul sustinut de acesta in cursa prezidentiala, Dmitri Medvedev.
Medvedev s-a nascut la 14 septembrie 1965, intr-o familie de profesori tipica pentru clasa de mijloc sovietica. A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Sankt Petersburg, o sursa de membri ai elitelor locale si federale. Putin a absolvit aceeasi facultate, iar mentorul sau, fostul primar al orasului Sankt Petersburg, Anatoli Sobceak, a predat acolo. In timp ce unii il caracterizeaza pe Medvedev ca fiind "un lider", altii (intre care si fostul premier Mihail Kasianov) il descriu ca fiind "un birocrat obisnuit", "un baiat bun si atat", deci un executant perfect al ideilor lui Putin, a carui influenta se va mentine. Sigure sunt preferintele sale muzicale, Medvedev declarandu-se fan Black Sabbath, Led Zeppelin, Pink Floyd si Deep Purple.
In cursa electorala s-au mai inscris trei candidati: liderul comunist Ghennadi Ziuganov (63 de ani), acuzat ca ar fi incheiat un pact cu Kremlinul, acceptand sa isi modereze discursul, ultranationalistul "de serviciu" Vladimir Jirinovski, comparat cu "un actor profesionist", responsabil cu "spectacolul" in campania electorala, nedandu-se indarat nici de la batai cu pumnii in timpul dezbaterilor televizate, si proeuropeanul Andrei Bogdanov, in varsta de doar 28 de ani, care s-a ocupat de PR pentru partidul pro-Putin "Rusia Unita", despre care criticii sustin ca ar fi mentinut legaturi cu Kremlinul.

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă