13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialMilionari la 15 ani

Milionari la 15 ani

» La 20 de ani, varsta la care altii abia se hotarasc spre ce cariere sa se indrepte, trei americani si doi britanici sunt deja milionari, din afaceri de succes lansate chiar de ei.

Prestigioasa revista "Forbes"
si alte publicatii din SUA si din Marea Britanie au incercat sa afle secretul succesului unor tineri intreprinzatori in lumea afacerilor. "O atitudine aventuroasa si pasiunea pentru ceea ce faci", a fost raspunsul dat, in diferite variante, de cei intervievati.
Patru din topul primilor cinci milionari la 20 de ani s-au lansat in afaceri legate de internet. Pentru al cincilea reteta succesului a fost… reteta gemului bunicii. In 2002, cand avea 14 ani, James Doherty a inceput sa pregateasca, in bucataria parintilor lui din Edinburgh, Scotia, gemuri dupa retetele bunicii. Acestea au avut mare succes printre vecini, prieteni si la vanzarile organizate de biserica. James a inceput sa primeasca mai multe comenzi decat putea sa onoreze lucrand acasa, astfel incat a inceput sa inchirieze, pentru cateva zile pe luna, o mica fabrica de produse alimentare cu 200 de angajati. La 16 ani, a renuntat la scoala pentru a se ocupa exclusiv de afacere. In scurt timp, a incheiat contracte de desfacere a produselor companiei sale, Superjam, in mai multe lanturi de magazine din Marea Britanie, urmand si Irlanda. La 19 ani, averea sa depaseste un milion de dolari, apropiindu-se de doua milioane.

Americanul Cameron Johnson din Virginia avea 9 ani in 1994, cand a inceput sa faca invitatii pe calculator pentru petrecerile parintilor lui. La 11 ani, adunase deja cateva mii de dolari vanzand felicitari si isi infiintase propria companie, numita "Cheers and Tears" ("Urale si lacrimi"), sugerand ca felicitarile sale sunt pentru toate ocaziile. La 12 ani, a cumparat de la sora lui cu o suta de dolari o colectie completa de papusi "Ty Beanie Babies", pe care a vandut-o apoi cu o mie de dolari pe eBay. Asa i-a venit ideea sa cumpere an-gro papusi Ty si sa le vanda pe site-ul companiei "Cheers and Tears".

Catherine Cook avea doar 15 ani, iar fratele ei, Dave, 17 ani cand au avut ideea de a transforma albumele de absolvire a liceului, atat de iubite de elevii americani, in pagini web. si, cu toata concurenta altor site-uri de socializare, ei au reusit sa impuna si "marca" "MyYearbook.com", destinata exclusiv liceenilor.
Ashley Qualls din Detroit a devenit milionara din web-design, dupa ce pagina pe care si-a creat-o pe MySpace in 2004, cand avea doar 14 ani, a atras atentia altor adolescenti si tineri care au vrut sa aiba prezentari la fel de frumoase. Ashley nu s-a limitat la a onora comenzi, ci a si "dat meditatii" online pentru cei care vor sa invete mai multe despre grafica pe computer.
Englezul Adam Hildreth a inceput la 14 ani, creand un site de socializare pentru adolescenti, apoi i-a adaugat elemente de securitate pentru copii si adolescenti.

Cele mai citite

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...

Familia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti, Capitala tineretului din România 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, la Palatul Elisabeta, seara dedicată municipiului Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, eveniment în...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă