21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialDramoleta in Sarkoville

Dramoleta in Sarkoville

» Jean Sarkozy si alti doi candidati de pe fosta lista a lui Martinon isi prezinta propria lista.

Nonconformism
» Serenada pentru regina
Serviciile de protocol sunt silite sa se adapteze la firea neconventionala a noii Prime Doamne a Frantei. Carla Bruni, cantareata si fost fotomodel, isi va lua cu ea chitara in vizita oficiala pe care o va face in Marea Britanie insotindu-l pe sotul ei, presedintele Nicolas Sarkozy. Ea va canta, la sfarsitul unui banchet oficial oferit de regina Elisabeta a II-a in castelul Windsor, in onoarea sefului statului francez. Piesa aleasa pentru a o incanta pe Elisabeta
a II-a se numeste chiar "Ma Reine" ("Regina mea").

» Stiloul buclucas

Presedintele Sarkozy este ironizat si pentru faptul ca in vizita la Bucuresti si-a insusit (este adevarat, cu acordul omologului sau roman, Traian Basescu) un stilou "President Senator", marca elvetiana. Un site frantuzesc de stiri a comentat: "Tot ce straluceste sfarseste in buzunarul lui Sarkozy", poreclit "presedintele bling-bling" (expresie folosita pentru obiectele stralucitoare).

Alegerile pentru primaria oraselului Neuilly-sur-Seine au declansat o "lupta interna" in tabara presedintelui francez, Nicolas Sarkozy, soldata cu ranirea… unor orgolii.
Presedintele Nicolas Sarkozy, care a fost el insusi primar in Neuilly-sur-Seine intre anii 1983 si 2002, l-a indemnat pe purtatorul sau de cuvant, David Martinon, sa candideze pentru conducerea oraselului cu 60.000 de locuitori din "lumea buna", supranumit "Sarkoville" pentru simpatia aratata actualului sef al statului.
Dar lovitura de teatru! Fiul mai mare al presedintelui, Jean Sarkozy, in varsta de numai 21 de ani, s-a lasat tentat de ideea unei victorii ce pare ca si asigurata de numele sau de familie (locuitorii din "Sarkoville" au votat in proportie de 86 la suta pentru Nicolas in alegerile prezidentiale). Drept care Jean Sarkozy a declarat ca nu il va mai sustine pe David Martinon si va candida chiar el pentru functia de primar in Neuilly.

Martinon a anuntat ieri ca se retrage din cursa pentru alegerile locale, pentru ca "nu mai exista conditiile necesare pentru a duce o buna campanie". Afrontul a fost atat de mare incat Martinon si-a prezentat si demisia din functia de purtator de cuvant al echipei de la Palatul Elysée, demisie refuzata de presedintele Nicolas Sarkozy.
"Lovitura sub centura" administrata de Jean Sarkozy nu a fost singura problema a lui Martinon. Un sondaj neoficial a indicat, spre surpriza "sarkozistilor", ca sansele cele mai mari de a castiga alegerile in ravnitul orasel le are un om de afaceri local, Jean-Christophe Fromentin, care se prezinta drept conservator independent.

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă