18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO Primarul oraşului Salonic a fost bătut de un grup de naţionalişti

VIDEO Primarul oraşului Salonic a fost bătut de un grup de naţionalişti

Primarul Salonicului, cunoscut pentru convingerile sale antinaţionaliste, era prezent la o ceremonie în amintirea Genocidului Grecilor Pontici, în momentul în care a fost agresat. Aproximativ 12 naţionalişti i-au cerut lui Boutaris să părăsească zona în care avea loc evenimentul şi apoi l-au bătut.

Potrivit preşedintelui consiliului local din Salonic, Calypso Goula, câţiva bărbaţi au aruncat cu sticle în Boutaris şi după ce primarul a căzut l-au lovit în cap şi în picioare.

“A fost un coşmar. M-au atacat câteva persoane. Mă loveau peste tot”, a declarat Yiannis Boutaris.

Boutaris a fost ajutat de asistenţii săi să părăsească zona şi a fost dus la spital, unde a petrecut noaptea sub observaţie.

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a condamnat agresiunea, precizând că atacatorii vor trebui să răspundă pentru faptele lor.

“A fost o tentativă fascist de a-l ataca şi intimida pe primar”, a reacţionat şi partidul de stânga Syriza, care este la guvernare.

Şi principalul partid de opoziţie, Noua Democraţie, a condamnat atacul şi a cerut arestarea agresorilor.

 

Cele mai citite

Goluri românești în Turcia! Sorescu și Drăguș au marcat pentru Gaziantep

Internaţionalii români Deian Sorescu şi Denis Drăguş au marcat câte un gol în partida pe care Gaziantep FK a pierdut-o cu scorul de 2-4...

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de 95,3 milioane euro acordat de România companiei aeriene TAROM

Comisia Europeană a aprobat, luni, planurile României de a acorda transportatorului aerian naţional deţinut de stat, TAROM, un ajutor de restructurare în valoare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă