15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPersoanele aflate în izolare sau în spital din cauza Covid-19 votează în...

Persoanele aflate în izolare sau în spital din cauza Covid-19 votează în urna mobilă

Guvernul a stabilit ca toate persoanele cu drept de vot aflate în izolare sau pe patul de Spital din cauza Covid-19 să poată vota cu ajutorul urnei mobile ce va fi dusă la domiciliile acestora și în unitățile medicale. Voturile strânse în urna mobilă vor fi apoi numărate separat în secțiile de vot, după închiderea votării.

„Sunt acele urne mobile şi numărătoarea se face separat pentru acele urne mobile care vin din spitale sau din cei aflaţi în izolare la domiciliu. În baza solicitărilor se va merge la aceștia, bineînțeles, cu respectarea normelor de prevenție pentru evitarea răspândirii bolii.”, a anunțat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Pentru persoanele care au temperatură sau nu se simt foarte bine în ziua votului dar care aleg să meargă la secțiile de vot s-a stabilit o procedură specială prin care să nu le fie îngrădit dreptul constituțional de a vota.

„Avem nişte circuite la fiecare secţie de vot. Dacă avem un alegător febril, avem nişte cabine de vot dedicate, au prioritate, sunt preluaţi, sunt duşi la cabina de vot dedicată şi dezinfectată după, cu aerisirea sălilor unde se desfăşoară procesul de vot, o dată la două ore, sau de câte ori este nevoie, cu prezenţa dezinfectantului şi contactul cât mai puţin.”, a adăugat Nelu Tătaru.

Cele mai citite

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă