20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialMii de milioane de metri cubi de zapada

Mii de milioane de metri cubi de zapada

Primaria Capitalei asteapta primavara pentru a scapa de zapada cazuta in urma cu patru zile. Desi nu a mai nins, inca se inregistreaza intarzieri in traficul aerian si feroviar.

Ninsoarea cazuta in urma cu patru zile continua sa dea batai de cap autoritatilor din toata tara. Conform Primariei Capitalei, cantitatea de zapada depusa in Bucuresti, in urma viscolului din 3 ianuarie, este de peste 100 milioane metri cubi. Primarul general Adriean Videanu sustine ca aceasta cantitate de zapada este imposibil de transferat in afara orasului si ca o asemenea operatiune ar injumatati bugetele primariilor de sector. Cu alte cuvinte, Primaria Bucuresti, care are doar rol de coordonare a operatiunilor de deszapezire, ne sugereaza sa asteptam pana la primavara, cand, cel mai probabil, zapada de pe strazile orasului se va topi.
Daca in Capitala nu se inregistreaza drumuri blocate, nu acelasi lucru se poate spune si despre judetul Giurgiu. Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta a anuntat ca cinci drumuri sunt in continuare blocate, pe alte trei circulandu-se cu dificultate.
Drumuri blocate se inregistreaza si in judetul Suceava. Doua sosele sunt inzapezite din cauza viscolului, pe una dintre acestea circulatia rutiera fiind blocata, iar pe cealalta circulatia desfasurandu-se pe un singur fir.
Tot din cauza ninsorilor se inregistreaza intarzieri in traficul aerian si feroviar. Conform Centrului InfoTrafic al Inspectoratului General al Politiei Romane, ieri trei curse aeriene internationale au fost anulate, iar alte 12 curse aeriene si opt trenuri au avut intarzieri. Pe Aeroportul Henri Coanda au fost anulate cursele Bucuresti-Milano, Bucuresti-Madrid si Madrid-Bucuresti.  

La Aeroportul International Aurel Vlaicu (Baneasa) nu s-au inregistrat curse anulate, insa 12 zboruri au avut intarzieri intre una si trei ore, atat la sosire, cat si la plecare. Un alt avion care trebuia sa aterizeze pe Otopeni a luat decizia de a zbura pana la Sofia. "Cei 151 de pasageri ai cursei de la Milano se vor intoarce in tara cu trei autocare", a declarat Valentin Iordache, purtatorul de cuvant al Aeroportului Henri Coanda.
Daca la Balea Lac 30 de turisti au ramas blocati deoarece telecabina nu mai functioneaza din cauza viscolului, opt sate din Constanta sunt in continuare izolate. Satele Casicea, Cotu Vaii, Izvoarele, Gorun, Ciugiuc, Carvan si Padureni sunt rupte de lume din cauza zapezilor, in timp ce autoritatile dau asigurari ca situatia va reveni la normal in cel mai scurt timp.
si in Hunedoara s-au inregistrat probleme din cauza viscolului. Astfel, drumul dintre localitatile Baru Mare si Valea Lupului a fost blocat duminica dimineata, pentru cele 80 de familii care locuiesc in zona fiind asigurat transportul cu masini cu tractiune integrala.

Cele mai citite

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...

Ministrul Câciu: România își bazează deficitul pe investiții, singura cale spre dezvoltare economică

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că România se numără printre puținele țări din UE al căror deficit bugetar este generat...

Băncile taie dobânzile la credite, dar și la depozite. Creditele ipotecare devin mai accesibile

Clienții băncilor sunt sfătuiți să compare ofertele disponibile pe piață, înainte de a lua o decizie privind creditele sau economiile lor Mai multe bănci din...
Ultima oră
Pe aceeași temă