14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalNepal: Un rinocer a ucis un pescar în apropierea celui mai mare...

Nepal: Un rinocer a ucis un pescar în apropierea celui mai mare parc naţional

Bărbatul se întorcea acasă după ce pescuise pe râul Rapti atunci când a fost atacat de animalul sălbatic într-o pădure din sudul Nepalului, a declarat poliţistul local Prabhu Prasad Dhakal.

“La ora locală 1:30 a.m. miercuri a fost rănit de rinocer. Bărbatul a fost dus la cel mai apropiat spital, unde a murit în timpul îngrijirilor”, a adăugat Dhakal.

Incidentul a avut loc chiar lângă Parcul Naţional Chitwan, cea mai mare arie protejată din ţară, care găzduieşte, pe lângă aceşti rinoceri pe cale de dispariţie, tigri şi alte animale sălbatice.

Populaţia de rinoceri din Nepal, estimată în prezent la 645 de exemplare, a crescut semnificativ, însă creşterea numărului acestor animale a condus şi la mai multe atacuri, suscitând temeri cu privire la siguranţa celor care locuiesc în apropierea zonelor protejate.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

Rețetă de mici de 1 Mai, de pe vremea bunicilor. Așa faci cei mai gustoși mititei

Ziua de 1 mai sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește neapărat cu o porție de mici. Dacă nu vei avea unde să îi servești,...
Ultima oră
Pe aceeași temă