21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăOp & EdOpiniiHardurile depășite care procesează destinul școlii

Hardurile depășite care procesează destinul școlii

Primul mesaj ridicol de optimist vine chiar de la șeful Guvernului, Ludovic Orban, care, după eșecul licitației pentru achiziționarea de 250.000 de dispozitive digitale conectate la internet, înregistrat de Ministerul Educației și Cercetării, care nu a reușit să primească nici jumătate din această cantitate, premierul vorbește acum de bani pentru 500.000 de tablete electronice, sumă ce este pusă la dispoziția autorităților locale.

Cu alte cuvinte, când nu ai fost capabil să cumperi o cantitate redusă, în trei luni, vei reuși să achiziționezi una dublă, în câteva zile.

Fie premierul Ludovic Orban a fost plecat în concediu într-o altă dimensiune, fie, în contextul alegerilor locale, vorbim de o nouă armă de campanie: sacrificând din nou învățământul, vor putea fi arătați cu degetul primarii care nu au vrut să cumpere tablete pentru elevi sau, în cealaltă situație, li se oferă aleșilor locali niște bani pentru pomeni electorale.

Dacă vă faceți griji că elevii și profesorii nu sunt pregătiți pentru anul școlar 2020 – 2021, observați cât de relaxată este șefa Învățământului, Monica Anisie, care, după cum a recunoscut chiar ea, nu știe nimic în acest moment!

Monica Anisie a recunoscut, răspunzându-i unui cadru didactic, în direct la Digi24, că nu știe, în acest moment, cum le va preda elevilor săi, din 14 septembrie.

Ministrul Educației este însă la fel de optimist ca premierul Orban: ce atâtea pregătiri, o rezolvăm la fața locului și dacă nu o rezolvăm, nu sunt motive de panică, închidem iarăși școlile.

“Şi eu mă gândesc cum anume aş putea să îmi ţine lecţia, începând cu data de 14 septembrie, la elevii mei”, a spus Monica Anisie.

Trebuie să-i fim recunoscători că măcar se gândește.

Probabil că este nevoie de un procesor mai performant însă, deoarece soluționarea acestei ecuații durează deja de jumătate de an.

Singura noutate vine de la Ministerul Afacerilor Interne, unde, după imaginile cutremurătoare cu acte de violență în rândul copiilor, a semnat un ordin pentru înființarea “Poliției Siguranța Școlară”.

Măsura, dacă este gândită logic, ceea ce nu pare să se întâmple, în acest moment, ar putea fi una benefică.

În primul rând, trebuie să sperăm că această nouă poliție, nu va fi la fel de nepăsătoare precum cea națională sau cele locale, în jurul unităților de învățământ.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

VIDEO REZUMAT. Petrolul Ploiești rămâne în Superliga. ”Lupii galbeni” au învins Oțelul lui Dorinel Munteanu

Într-o partidă din etapa a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal din România, Petrolul Ploiești a reușit să învingă echipa Oțelul Galați...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...
Ultima oră
Pe aceeași temă