0.9 C
București
vineri, 27 decembrie 2024
AcasăSportOfiterii sub acoperire suna mobilizarea

Ofiterii sub acoperire suna mobilizarea

Ofiterii acoperiti din mass-media, politica si justitie fac presiuni pentru pastrarea privilegiilor. "Norma dubla" dicteaza in Parlamentul Romaniei.

Dezbaterea pe marginea statutului ofiterului de informatii s-a transformat intr-un adevarat razboi intre membrii aceleiasi tabere. Proiectul de lege gandit de consilierul Marius Oprea si depus de senatorul PNL Daniel Ilusca a fost amendat de colega de partid Norica Nicolai. Ea a cerut ca, in timpul exercitarii atributiilor de serviciu, ofiterii de informatii sa nu poata fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara acordul institutiei din care fac parte. "Nicolai este o aparatoare a privilegiilor serviciilor. Daca respectivul ofiter calca pe cineva cu masina si dovedeste ca a fost in misiune, nu pateste nimic. Daca te impusca pentru ca era beat si era beat pentru ca-i cerea misiunea sa fie asa pentru a se infiltra mai bine, nu pateste nimic! Nicolai este singura persoana din PNL care face jocul lor (al serviciilor secrete – n. red.)", considera Oprea.

Varianta liberalilor prevedea ca ofiterii acoperiti sa nu fie infiltrati in politica, mass-media si justitie. Dupa discutii incinse la Senat, nimeni din Comisia de aparare nu-si aduce aminte cine a propus ca respectivul paragraf sa fie eliminat, nici macar initiatorul, senatorul Daniel Ilusca. "Eu nu am participat la sedinta cu pricina. Pe raport nu apare cine a adus respectivul amendament. Dar eu sunt convins ca exista ofiteri acoperiti atat in mass-media, cat si in politica si justitie. Am observat schimbarea de pozitie a unor oameni politici fata de anumite proiecte de legi. De aproape trei ani nu se reuseste adoptarea legilor securitatii nationale."
Presiunile care s-au facut pentru pastrarea ofiterilor acoperiti in puncte- cheie arata adevarata miza a acestui proiect de lege.
Marius Oprea spune ca tocmai numarul foarte mare de agenti sub acoperire care activeaza in politica, mass-media si justitie ar fi principala cauza a presiunilor. "Daca i-ar retrage, am descoperi colegii dumneavoastra care lucreaza cu norma dubla. Daca se voteaza deschis, vom vedea cat din Parlamentul Romaniei este controlat de servicii."

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă