13.2 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialJurnalistii hunedoreni au iesit in strada

Jurnalistii hunedoreni au iesit in strada

Ziaristii si-au exprimat nemultumirea fata de comportamentul directorului teatrului, care a agresat doi reporteri  
Cativa jurnalisti din Hunedoara au protestat ieri, timp de o ora, in fata Teatrului Dramatic din Deva, impotriva  comportamentului agresiv al directorului fata de doi ziaristi ai cotidianului Hunedoreanul.
"Am decis sa organizam acest protest ca urmare a evenimentului de miercuri, cand doi jurnalisti au fost agresati de directorul Teatrului, Nicodim Ungureanu. Jurnalistii intentionau sa ceara pozitia oficiala a directorului institutiei, referitoare la controlul desfasurat de ITM, dupa ce 14 angajati ai Teatrului au depus o sesizare privind comportamentul directorului. "Punctual, protestam impotriva directorului Ungureanu, dar si a directorilor de institutii publice, care refuza sa dea informatii despre activitatea institutiilor pe care le conduc", a declarat ieri Dan Horatiu Popa, redactor-sef la Hunedoreanul.
La actiune s-au raliat 50 de ziaristi din Deva, care au venit bandajati si machiati, pentru a sugera in acest fel presiunile si agresiunile la care sunt supusi reprezentantii presei hunedorene si au afisat bannere de protest.
Imediat dupa protest, mai multi angajati ai Teatrului Dramatic Deva au iesit cu pancarte in fata institutiei, pentru a-si apara directorul. Manifestarea nu avea, insa, autorizatie, astfel incat, participantii vor fi amendati cu sume cuprinse intre 1.000 si 10.000 de lei, fiecare.
Jurnalistii au vrut sa inainteze ieri si un protest semnat conducerii Teatrului, insa nu au avut acces in incinta. Lor li s-a  transmis ca doar de maine vor putea sa stea de vorba cu directorul institutiei.

Cele mai citite

Premierul calmează temerile: România nu va intra în criză, avem depozite la BNR

Marcel Ciolacu afirmă că este în legătură permanentă cu guvernatorul BNR și analizează indicatorii economici Întrebat dacă există riscul unor turbulențe economice în viitor, premierul...

Străzi și locuințe din Constanța, afectate de inundații în urma unei ploi torențiale

În județul Constanța, marți dimineață, o ploaie torențială a provocat inundații care au afectat mai multe locuințe și străzi. Autoritățile au emis două mesaje...

Inteligența artificială deschide noi oportunități pentru antreprenorii români, spun experții locali

Inteligența artificială (AI) accelerează transformările în economia globală, iar România are șansa de a profita de aceste schimbări, oferind antreprenorilor oportunități de creștere și...
Ultima oră
Pe aceeași temă