Consumatorul care cumpa-ra produse alimentare ce prezinta indicatii referitoare la modul de producere ecologic isi doreste un preparat corespunzator calitativ din punctul de vedere al caracterului sau "natural".Etichetarea produselor ecologice se realizeaza cu respectarea urmatoarelor reguli: precizarea denumirii si a adresei producatorului sau prelucratorului mentionarea denumirii produsului, inclusiv a metodei de productie ecologica utilizate specificarea denumirii si a marcii organismului de inspectie si certificare respectarea conditiilor de pastrare mentionarea termenului minim de valabilitate interzicerea depozitarii in acelasi spatiu a produselor ecologice alaturi de alte produse. Etichetele vor contine si o sigla specifica produselor ecologice controlate, inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, emisa si aplicata pe baza sistemului de certificare, indicand faptul ca produsul respectiv este in conformitate cu regulile de productie ecologica. De asemenea, pe eticheta unui produs agroalimentar ecologic poate aparea si mentiunea "Agricultura ecologica Ecorom – Sistem de control RO" doar daca produsele indeplinesc urmatoarele cerinte: au fost obtinute prin metode de productie ecologica au facut obiectul inspectiei pe tot parcursul ciclului de productie, preparare si comercializare au fost produse sau preparate de operatori de produse agroalimentare care au fost supuse controlului de catre organismele de inspectie si certificare acreditate au fost ambalate si transportate la punctul de comercializare in ambalaje inchise.
Conform legislatiei in vigoare, este obligatorie inregistrarea operatorului de produse agroalimentare ecologice la Autoritatea Nationala a Produselor Ecologice, informatiile despre acesta referindu-se la: denumire si adresa amplasarea incintelor si a parcelelor unde se desfasoara operatiunile natura operatiunilor si a produselor angajamentul operatorului pentru efectuarea operatiunilor in conformitate cu cerintele reglementate denumirea organismului de inspectie si certificare la care operatorul se inregistreaza pentru inspectia unitatii/firmei.