22.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialAlegeri legislative anticipate in Grecia

Alegeri legislative anticipate in Grecia

Sectiile de vot s-au deschis duminica in Grecia pentru alegerile legislative, cu un rezultat incert pentru guvernul conservator al premierului Costas Caramanlis, obiectul unor critici dure pentru gestionarea situatiei in timpul incendiilor care au devastat tara in luna august, relateaza Associated Press si AFP, preluate de Rompres.

 

Circa 10 milioane de locuitori au fost chemati la urne. Primele sondaje realizate la iesirea de la urne vor fi cunoscute la inchiderea birourilor de vot la inceputul serii, la ora 19,00 locala.

 

Sosit la putere in 2004, Costas Caramanlis, 51 de ani, a convocat aceste alegeri anticipate in timp ce se situa in fruntea sondajelor, lasand sa se prevada o victorie usoara pentru partidul sau Noua Democratie in fata adversarilor sai din Pasok (socialist), condus de Georges Papandréou, 55 ani.

 

Insa incendiile care au distrus insula Peloponez si insula Eubee, care au provocat moartea a 66 de persoane la sfarsitul lunii august, au provocat un val de indignare impotriva guvernului, incapabil sa anticipeze aceasta catastrofa in pofida a trei canicule consecutive.

 

In absenta sondajelor in presa – interzise inainte de scrutin – analistii, care se bazeaza pe sondaje private, au lasat sa se inteleaga ca pana in ajunul inceperii votului ND dispunea in continuare de un mic avans in fata Pasok in intentiile de vot ale alegatorilor.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Germania, victorie la scor contra Scoției, în primul meci de la EURO 2024

Germania a învins seara trecută, la Munchen, scor 5-1, echipa naţională a Scoţiei, în meciul de debut al Campionatului European de fotbal EURO 2024. Scorul...

Aur pentru Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 1.000 metri la Europene

Sportivul român Cătălin Chirilă a obținut o performanță remarcabilă la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Szeged, Ungaria, câștigând medalia de aur în proba...

Cum a ajuns un „candidat AI” pe buletinele de vot în Marea Britanie la alegerile parlamentare

Marea Britanie va avea, în premieră, un „candidat AI” pe buletinele de vot pentru parlamentare, din zona Brighton Pavilion din Brighton și Hove, un...
Ultima oră
Pe aceeași temă