24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialBelu si Bitang, din nou impreuna

Belu si Bitang, din nou impreuna

Echipele Romaniei de gimnastica sunt gata pentru participarea la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, singura competitie in cadrul careia se poate obtine calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing de anul viitor.

Numaratoarea inversa pana la startul celei de-a 40-a editii a Campionatelor Mondiale de gimnastica a inceput. Ieri, conducerea forului nostru de specialitate a prezentat oficial atat componenta loturilor care vor face deplasarea la Stuttgart, cat si obiectivele minimale ale reprezentantilor nostri: una-doua medalii. Evident, nu se pune problema ca echipele sa nu obtina biletele pentru Beijing.
Echipa feminina care va participa la CM va fi formata din Catalina Ponor, Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Anamaria Tamarjan, Cerasela Patrascu si Daniela Druncea, iar cea masculina din Marian Dragulescu, Razvan selariu, Daniel Popescu, Flavius Koczi, Alin Jivan, Robert Stanescu si Adrian Bucur. Adrian Stoica, seful FRG, va fi presedintele juriului din concursul masculin, Anca Grigoras, directorul tehnic al lotului feminin al FRG, va fi arbitru la barna, Dan Grecu va fi tot arbitru la paralele baieti, iar Nicolae Vieru va reprezenta Romania in calitate de membru  al Comitetului Executiv al FIG.
Interesant este ca cuplul Belu–Bitang va fi din nou prezent la o editie a CM de gimnastica. De data asta insa, Octavian Belu, presedintele ANS, in calitate de invitat special al FIG, iar Mariana Bitang, de antrenoare a Catalinei Ponor. Chiar si in aceste ipostaze, se naste intrebarea: mai exista vreo posibilitate ca cei doi sa coordoneze din nou echipa feminina olimpica? Dupa Mondiale, se vor lamuri multe.

Sponsorizare

Conducerea Federatiei Romane de Gimnastica a semnat un parteneriat pe un an cu societatea Euroins, care va asigura asistenta medicala tuturor componentilor lotului olimpic de gimnastica in caz de accidentare. Prima care va beneficia de serviciile Euroins va fi Aluissa Lacusteanu, accidentata la Campionatele Europene de la Amsterdam.  Noul partener al FRG va  suporta toate cheltuielile pentru operatia la genunchi a gimnastei.

Cele mai citite

Asfaltul se odihnește. Planeta ia o pauză de la viteză

22 septembrie a fost decretată Ziua mondială fără mașini Mesajul e clar și fără echivoc, descurajarea utilizării automobilului personal sau de serviciu, în favoarea deplasării...

Atac armat în SUA: cel puțin patru persoane și-au pierdut viața

Un atac armat tragic a avut loc sâmbătă seara în Birmingham, Alabama, unde mai mulți atacatori au deschis focul, ucigând patru persoane și rănind...

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă