14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialZeci de exproprieri la Petrosani

Zeci de exproprieri la Petrosani

Zeci de persoane din Petrosani, care detin terenuri situate pe amplasamentul pe care va fi reabilitat DN 66, Simeria-Petrosani, vor fi expropriate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADN).
Oamenii vor ceda terenurile beneficiarului lucrarii si urmeaza sa fie despagubiti. Lucrarile de modernizare a DN 66 Simeria-Petrosani au demarat in aprilie 2003 si ar fi trebuit sa fie deja finalizate, dar din cauza unor probleme aparute pe parcurs acestea au fost mult intarziate. Constructorul a ajuns aproape de municipiul Petrosani, drept pentru care s-a trecut la exproprierea terenurilor detinute de localnici de o parte si de alta a DN 66, proprietarii fiind despagubiti. De acordarea de despagubiri se ocupa o firma de avocatura din Bucuresti, in baza unui acord incheiat cu CNADN, iar activitatea se face in baza HGR 696/2007, privind declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii "Reabilitare DN66 Petrosani-Simeria, intre kilometrul 131±000 si kilometrul 210±516, din cadrul etapei a IV-a de reabilitare a drumurilor nationale, pe teritoriul judetului Hunedoara". Potrivit anexei HG 696/2007, terenurile care urmeaza sa fie expropriate sunt libere de sarcini si nu exista nici o constructie pe aceste amplasamente. "Am avut o intalnire cu reprezentantii firmei din Bucuresti care se ocupa de acest aspect, s-a facut o evaluare si, in baza acesteia, se acorda despagubiri pentru proprietarii terenurilor. Pe acele amplasamente nu exista nici o constructie, terenurile fiind libere de sarcini", a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă