14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalSpania: Pedro Sanchez va întreprinde un turneu european

Spania: Pedro Sanchez va întreprinde un turneu european

”Vă anunţ că voi întreprinde un turneu de consultări (…) cu colegii europeni la Berlin, la Paris, şi aş dori şi în Portugalia”, ţară guvernată tot de socialişti, a declarat Pedro Sanchez. El a precizat că ”prima etapă va fi sâmbăta viitoare, cu preşedintele Republicii Franceze (Emmanuel Macron) la Paris”.

Conform preşedinţiei franceze, şeful guvernul spaniol va fi primit la Palatul Elysée, pentru un dejun urmat de o conferinţă de presă. Conform unor surse de la Elysée, cei doi lideri vor discuta, de asemenea, despre reformarea zonei euro.

În primul său interviu televizat după preluarea mandatului, la 2 iunie, Sanchez a mai anunţat că prima sa ‘vizită oficială’ va fi în Maroc, cel mai probabil în a doua jumătate a anului.

Premierul spaniol a subliniat că primul său apel telefonic în exterior a fost către omologul său marocan, Saadeddine Othmani, cu care a discutat despre această vizită. Rabat este în mod tradiţional prima destinaţie a oricărui nou prim-ministru spaniol.

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă