21.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialMall-ul din Timisoara isi dubleaza capacitatea

Mall-ul din Timisoara isi dubleaza capacitatea

» Iulius Group pregateste investitii de 50 de milioane de euro in extinderea mall-ului din Timisoara

 

Patronul Iulius Group, Iulian Dascalu, a anuntat ca pana la sfarsitul anului 2008, mall-ul din Timisoara isi va dubla suprafata. Investitia necesita inca 50 de milioane de euro, pe langa cei 90 de milioane folositi la constructia si dotarea actualului mall, inaugurat in octombrie 2005.
Constructia noii cladiri va incepe la sfarsitul acestui an si se va extinde in spatele cladirii functionale acum, pe 80.000 de metri patrati. Practic, suprafata cladirii se va dubla. "Am decis sa facem aceasta extindere pentru ca ne cerea piata. Au fost multe brand-uri de renume si companii care doreau spatii mai mari si care doreau sa intre pe piata din Timisoara, dar nu aveam unde sa ii mai primim", a declarat, pentru Romania libera, Iulian Dascalu. Una dintre companiile recunoscute care tine neaparat sa ia contactul cu clientii banateni este Auchan, una dintre cele mai mari companii de retail din lume, prezenta in 12 tari. Compania franceza va deschide, in prima faza, in luna septembrie, un supermarket in actualul mall, dar in viitorul corp de cladire va avea un hypermarket de 12.000 mp, cu produse foarte ieftine, dupa cum a apreciat Dascalu. "Nu intentionam sa ramanem la acest format de supermarket pe piata din Romania. Situatia de la Iulius Mall Timisoara este unica si temporara. Auchan are experienta si know-how-ul privind gestiunea de supermarketuri, in cadrul grupului existand si o divizie care exploateaza acest format de magazine in numeroase tari", a declarat Regis Mougel, directorul general al Auchan Romania.
Conform planurilor Iulius Group, o data cu constructia cladirii noi, se va face si o parcare subterana pe doua niveluri, cu 1.200 de locuri. "Vom avea sala de bowling, doua sali de cinema, un total de 1.000 de locuri la sectorul de court food si multe alte surprize.
Toate investitiile, inclusiv parcarea, inseamna o investitie de inca 50 de milioane de euro", a mai spus Dascalu. Multiplex-ul anuntat o data cu inaugurarea oficiala din octombrie 2005 se va deschide in luna septembrie, in urma unui contract semnat cu "Cinema city".

CASATORII
In luna mai a anului trecut, Timisoara a devenit primul oras din tara unde casatoriile nu se mai oficiaza la primarie, ci la mall. Municipalitatea a oferit aceasta solutie pentru ca nu mai avea spatii pentru oficierea casatoriilor, aceste ceremonii fiind gazduite, pana acum, in sala de consiliu, printre microfoanele alesilor locali. Casatoriile se incheie acum intr-un spatiu modern, pe una din terasele de la Iulius Mall. Tot aici s-au mutat serviciul de eliberare a permiselor de conducere si serviciul de inmatriculare a vehiculelor, dar si serviciul pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple.

Cele mai citite

Jucătoare de tenis cunoscute la pariuri

Tenisul feminin a oferit, de-a lungul timpului, partide memorabile ce nu pot fi uitate de pasionații acestui sport. Nume importante din circuitul WTA au...

Cluj-Napoca: Marcel Ciolacu a testat un nou model de mașină electrică

Premierul Marcel Ciolacu a testat la Cluj-Napoca un prototip de maşină electrică produs integral în România. Testul a avut loc în timpul vizitei pe...

Febra aurului atinge temperaturi istorice

Metalul prețios a ajuns la cea mai ridicată cotă din istorie: 373 de lei pentru un gram de aur Aurul este considerat un metal sigur,...
Ultima oră
Pe aceeași temă