22.8 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialRegizorul Ioan Carmazan, in locul lui Valentin Nicolau in CNA

Regizorul Ioan Carmazan, in locul lui Valentin Nicolau in CNA

Regizorul Ion Carmazan a fost votat, miercuri, in unanimitate de membrii celor doua Comisii pentru cultura ale Senatului si Camerei Deputatilor.
Comisiile reunite l-au audiat pe Ion Carmazan propus de grupurile parlamentare ale Partidului Social Democrat, in locul ramas liber la Consiliul National al Audiovizualului prin demisia lui Valentin Nicolau.

 

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a infirmat orice negociere intre social-democrati si liberali pe tema nominalizarii noului presedinte al Consiliului National al Audiovizualului si a anunta ca, in situatia in care Valentin Nicolau nu se razgandeste, formatiunea sa politica va nominaliza o alta persoana in locul acestuia.

"Valentin Nicolau a decis sa demisioneze probabil legat de faptul ca amanarea votului nu a condus la ocuparea de catre domnia sa a functiei lasate libere de Ralu Filip. In rest, nu e niciun fel de negociere. Avem obligatia de a-l inlocui pe Valentin Nicolau cu un alt reprezentant propus de PSD si vom face in aceasta dupa-amiaza (miercuri – n.r.) audierea si votul in plenul reunit al celui care il va inlocui", a anuntat Geoana.

 

Nicolau s-a declarat nemultumit de faptul ca, desi nu era trecut pe ordinea de zi, CNA a discutat, astazi, despre alegerea noului presedinte al CNA. Dupa ce membrii CNA au decis prin vot ca alegerea unui nou presedinte se va face mai tarziu, Rasvan Popescu a propus sa se discute din nou aceasta problema, a declarat Nicolau pentru Mediafax.

"Eu le-am spus tuturor colegilor ca nu vreau sa particip la lucruri care nu-mi stau in fire. E treaba lor ce fac de acum inainte", a declarat Nicolau, precizand ca isi va depune demisia scrisa astazi sau maine.

Dupa ce Rasvan Popescu a propus rediscutarea numirii presedintelui CNA, membrii Consiliului au decis ca aceasta chestiune trebuie amanata deoarece, timp de 40 de minute, nu s-au putut pune de acord.

Si Gelu Trandafir, membru CNA, s-a declarat nemultumit de lucrurile intamplate, astazi, in CNA. "M-a deranjat faptul ca au fost jocuri politice pentru doua partide politice, daca era sa fie jocuri politice, puteau sa fie pentru toate partidele (…) Eu nu am vrut sa candidez. Doua mari institutii, CNA si TVR, au fost tratate la pachet de doua partide: PNL si PSD", a declarat Gelu Trandafir.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Controversฤƒ la naศ›ionala Germaniei! Bernd Leno a refuzat convocarea

Portarul echipei Fulham, Bernd Leno, a refuzat convocarea la echipa naศ›ionalฤƒ a Germaniei pentru meciurile din Liga Naศ›iunilor, dupฤƒ ce a aflat cฤƒ nu...

Predicศ›iile supercomputerului pentru preliminariile CM 2026! Romรขnia รฎn urna a doua valoricฤƒ?

Participarea echipei naศ›ionale a Romรขniei la Cupa Mondialฤƒ din 2026 reprezintฤƒ principalul obiectiv al selecศ›ionerului Mircea Lucescu, care mizeazฤƒ pe o tragere la sorศ›i...

Integritatea รฎn achiziศ›ii publice sub lupฤƒ: ANI emite 13 avertismente

Agenศ›ia Naศ›ionalฤƒ de Integritate a verificat ศ™i 28% dintre contractele finanศ›ate din fonduri europene Potrivit unui comunicat al ANI, รฎn perioada iulie - septembrie 2024,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ