22.1 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSportCamera a respins cererea convocarii unei sesiuni extraordinare pentru votul uninominal

Camera a respins cererea convocarii unei sesiuni extraordinare pentru votul uninominal

Biroul permanent al Camerei Deputatilor nu a aprobat, astazi, solicitarea grupului deputatilor conservatori de convocare a unei sesiuni extraordinare in vederea adoptarii proiectului legislativ privind introducerea votului uninominal pentru ca, in acest caz, prima Camera sesizata este Senatul, informeaza Rompres.

 

Secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu, a subliniat ca nu se poate convoca o sesiune extraordinara pana cand Camera Deputatilor nu primeste de la Senat un document, fie el adoptat sau respins.

 

 

Partidul Conservator depusese astazi, la Birourile Permanente ale Camerelor Parlamentului, o solicitare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare in care sa se dezbata legea privind introducerea votului uninominal, anunta un comunicat al partidului, preluat de Realitatea TV.

Conservatorii doresc dezbaterea de urgenta a acestei legi privind introducerea votului uninominal intrucat "in ultima vreme exista partide care sustin aceasta lege doar la nivel declarativ si nu doresc transpunerea ei in realitate".

PC apreciaza ca votul uninominal, deoarece reprezinta singura metoda prin care se poate reabilita relatia dintre politicieni si alegatori si singura metoda de "a-l face pe cel din Parlament, senator sau deputat, sa fie responsabil nu fata de presedintele de partid, ci sa raspunda in fata alegatorului".

Proiectul de lege privind introducerea votului uninominal este in stadiul final si va fi remis partidelor la inceputul saptamanii viitoare, a declarat joia trecuta presedintele comisiei de elaborare a Codului Electoral, liberalul Mihai Voicu.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Probleme uriașe pentru Garth Brooks, cântăreţul country

Cântărețul country Garth Brooks, considerat o legendă în muzica country americană, se confruntă cu acuzații grave de viol! Garth Brooks este acuzat de viol Artistul este...

Eminem urmează să devină bunic

Joi, 3 octombrie, Eminem, în vârstă de 51 de ani, a lansat un videoclip emoționant pentru piesa sa „Temporary”, care prezintă zeci de filmări...

Ministerul Apărării al Ucrainei: Cel puțin 177 de prizonieri ucraineni au murit în captivitate în Rusia

Potrivit celor mai recente date ale Ministerului Apărării al Ucrainei, cel puțin 177 de prizonieri ucraineni au decedat în închisorile rusești de la începutul...
Ultima oră
Pe aceeași temă